Bajdenov govor o kojem se priča: Ovo su neke od najboljih šala, pomenuo i Putina

Dopisnička večera Bele kuće je održana prvi put od 2019. godine, nakon što je dva puta bila otkazana dva puta zbog pandemije korona virusa

  • 6
Džo Bajden, Dopisnička večera Bele kuće Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden je tokom govora na dopisničkoj večeri Bele kuće napravio više šala, što na svoj račun, to i na račun drugih, a među njima se našao i Vladimir Putin.

Događaj je održan prvi put od 2019. godine, nakon što je dva puta bila otkazana dva puta zbog pandemije korona virusa. Ove godine se takođe dogodilo prvi put da je aktuelni predsednik odlučio da prisustvuje, još od Baraka Obame 2016. godine, pošto je Donald Tramp bojkotovao tri večere održane tokom njegovog mandata.

- Ovo je prvi put da predsednik prisustvuje ovoj večeri za šest godina. To je razumljivo. Imali smo užasnu kugu, praćenu sa dve godine kovida - rekao je Bajden potkačivši svog prethodnika Trampa.

Šale su se nizale jedna za drugom.

- Posebno hvala za 42 odsto vas koji ste zapravo aplaudirali. Zaista sam uzbuđen što sam večeras ovde sa jedinom grupom Amerikanaca sa nižim rejtingom od mene - rekao je.

Ovaj događaj je održan uz nastup komičara Trevora Noa, a Bajden je i njega pomenuo.

- Trevor je sjajan. Kada sam izabran, napravio je šou i nazvao me "novim tatom Amerike". Da ti kažem nešto, drugar: polaskan sam da bi me bilo ko nazvao "novim" bilo čim. Ti si moj čovek - rekao mu je predsednik.

Bajden nije odoleo, pa se na repertoaru njegovih pošalica našao i Vladimir Putin.

- Zaista dobra vest je što sada možete da "prozivate" predsednika Sjedinjenih Država, ali za razliku od Moskve, nećete završiti u zatvoru - rekao je američki predsednik Trevoru Noi.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA