Erdogan najavio nastavak telefonskih razgovora sa Putinom ove nedelje

Naša želja je da dovedemo predsednike Rusije i Ukrajine, u Istanbul ili Ankaru. Turska će biti mesto gde će se doneti odluke po pitanju istočne Ukrajine. To će se desiti u Istanbulu ili Ankari - kazao je Erdogan

  • 2
Redžep Tajip Erdogan, Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je nastavak telefonskih razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

- Planiram pregovore sa gospodinom Putinom ove nedelje - rekao je Erdogan novinarima.

Dvojica predsednika razgovarali su 26. aprila o situaciji u Ukrajini, a krajem marta u Istanbulu su održani pregovori licem u lice ruske i ukrajinske delegacije.

Erdogan je dodao da će odluke koje se tiču istočne Ukrajine doneti u Turskoj tokom mogućeg sastanka između Putina i Volodimira Zelenskog.

- Naša želja je da dovedemo predsednike Rusije i Ukrajine, u Istanbul ili Ankaru. Turska će biti mesto gde će se doneti odluke po pitanju istočne Ukrajine. To će se desiti u Istanbulu ili Ankari - kazao je Erdogan, koga je citirao TV CNN Turk.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov nije odbacio mogućnost sastanka Putina i Zelenskog, ali je dodao da bi trebalo da sve bude potpuno spremno kako bi razgovori doneli rezultat.

Video: Ruševine muzeja u Mariupolju: U šutu se nalaze vredni eksponati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA