≫ 

Pedro Sančez na udaru hakera: Ukradeni podaci sa mobilnog telefona premijera Španije

Telefon premijera Pedra Sančeza je hakovan dva puta u maju 2021. godine, dok je uređaj ministarke odbrane Margarite Robles ciljan jednom narednog meseca

  • 0
Pedro Sančez Foto: Tanjug/AP

Španski zvaničnici izjavili su danas da su mobilni telefoni premijera i ministra odbrane bili "inficirani" prošle godine Pegazus "spajverom", odnosno, softverom za neodobreno špijuniranje korisnika ili špijuniranje, koji je dozvoljen samo vladinim agencijama za operacije koju nije odobrila vlada.

Telefon premijera Pedra Sančeza je hakovan dva puta u maju 2021. godine, dok je uređaj ministarke odbrane Margarite Robles ciljan jednom narednog meseca, saopštio je visoki zvaničnik vlade Feliks Bolanos, preneo je Rojters.

On je rekao da je tokom špijunske operacije ukradena velika količina podataka, a izveštaj o tom kriminalnom delu su prebačeni u španski vrhovni sud zbog dalje istrage.

- Nemamo sumnju da je ovo nelegalan, neodobren akt. Dolazi od organizacija koje nisu državne i nemaju pravnu dozvolu - kazao je Bolanos.

Video: Kliknuli ste na sumnjiv mail i sada su vaši nalozi hakovani: Šta uraditi u ovoj situaciji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA