Osumnjičeni za nestanak male Medlin tvrdi da ima alibi: "Ta devojka će potvrditi sve"

Kristijan Brukner tvrdi da je kobne noći bio udaljen kilometrima od mesta gde je Medi nestala

  • 0
Beli kombi, vozilo, vožnja BLUR, Medlin Meken Foto: Shutterstock, Profimedia/AFP

Kristijan Brukner, koji se sumnjiči da je oteo britansku devojčicu Medlin Meken, tvrdi da je bio kilometrima udaljen od mesta otmice i da je imao seksualne odnose u svom kamperu sa mladom ženom, koja će potvrditi njegov alibi.

Brukner je rekao da je devojku odvezao do aerodroma u Farou, u Portugalu, narednog dana, kako bi otputovala kući i da su se fotografisali.

On kaže i da je ta devojka uhapšena na aerodromu jer je nosila biber-sprej i da se pojavila kod sudije. Brukner kaže da policija Portugala verovatno mora da ima izveštaje o ovim događaja i da će tako biti dokazano da je bio u vezi sa mladom Nemicom koja je boravila sa porodicom na letovanju u Portugalu.

Navodno je nemačka policija pronašla fotografiju na kojoj se vidi kako mlada devojka leži u Bruknerovom kamperu. Fotografija je otkrivena tokom istrage o silovanju za koje je Brukner osuđen na sedam godina zatvora i upravo sada izdržava zatvorsku kaznu za to krivično delo.

Kada je prvi put govorio o ovoj devojci, nije mogao da se seti njenog punog imena i prezimena, ali je navodno u međuvremenu uspeo da je identifikuje.

Ukoliko se ispostavi da je ovo tačno, ovaj alibi bi bio u suprotnosti sa vitalnim, ali posrednim dokazima sa mobilnih telefonskih stubova za koje policija kaže da ga stavljaju blizu stana odakle je Medlin nestala iz svog kreveta pre 15 godina u Praja da Luzu 3. maja 2007.

Kako je saopštila policija, mobilni telefon osumnjičenog bio je u selu kada je primljen poziv od 19.32 do 20.02 časova. Medlinini roditelji rekli su da je devojčica nestala između 21 i 22 sata. Brukner insistira da je do 22 sata prešao kilometre duž obale istočno prema Faru.

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters, koji vodi istragu o slučaju male Medlin rekao je sa Sky News da pretpostavlja da će Brukner, ako ima nešto što ga oslobađa krivice, da će pre ili kasnije to podeliti sa policijom koja će to potom proveriti.

- Šta će onda biti, ostaje da vidimo. Do sada nam nije rekao ništa. Nije dao alibi. Tako da možemo da govorimo samo na osnovu do sada prikupljenih dokaza tokom istrage i tu nema ništa što ga oslobađa - rekao je Volters.

Međutim, nemački tužioci su po prvi put tek pre dve nedelje i zvanično ispitali Bruknera, koji je osuđen za sekusalne zločine iako se verovali da je umešan u nestanak devojčice već nekoliko godina.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA