≫ 

Dirljiv snimak iz Ukrajine: Žena koja je izgubila obe noge u eksploziji mine udala se u bolnici u Lavovu

Viktor u eksploziji nije povređen, ali je Oksana ostala bez obe noge i četiri prsta na levoj ruci

  • 4

Pojavili su se dirljivi snimci ukrajinske medicinske sestre koja uživa u svom prvom plesu na venčanju u bolnici u Lavovu nakon što je izgubila obe noge u eksploziji ruske mine.

Oksana (23) je sa suprugom Viktorom šetala u njihovom rodnom gradu Lisičansku u regionu Luganska 27. marta, kada je nagazila na minu.

Viktor u eksploziji nije povređen, ali je Oksana ostala bez obe noge i četiri prsta na levoj ruci.

Oksana je čudom preživela i nakon četiri teške operacije evakuisali su je u Dnjepr, a potom i u Lavov, gde bi trebalo da dobije proteze.

Nakon što su stigli u Lavov, Viktor i Oksana, koji imaju dvoje dece, odlučili su da izgovore sudbonosno "da" jedno drugom.

Na snimku, koji je snimila medicinska sestra u bolnici, vidi se kako Viktor drži Oksanu u naručju i plešu po bolničkoj sobi dok im okupljeni aplaudiraju.

Vrhovna rada Ukrajine podelila je ovaj dirljiv snimak na svom zvaničnom Tviter profilu i poželeli su im sreću.

- Život ne treba odlagati odlučili su Oksana i Viktor, koji šest godina nisu našli vremena da se venčaju - naveli su iz medicinske asocijacije Lavova.

Kako su iz asocijacije rekli za Sky News, kupili su burme u Lavovu, pronašli su Oksani belu haljinu, a volonteri u bolnici napravili su svadbenu tortu.

Njihovo venčanje održano je na odeljenju hirurgije uoči Oksaninih priprema za postavljanje proteza i fizikalne terapije.

Oksana se sada sprema da sa suprugom otputuje u Nemačku na dalje lečenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA