Detalji nestanka zatvorenika i policajke u Alabami: Preti mu smrtna kazna, bili su u ljubavnoj vezi?

Vajt je već bio u zatvoru zbog niza zločina 2015. godine uključujući provalu i krađu vozila

  • 0

Zatvorenik i zatvorska čuvarka iz Alabame koji su zajedno nestali i za kojima policija intenzivno traga, imali su poseban odnos, saopštila je policija.

U saopoštenju kabineta šerifa Alabame navodi se da su o prirodi odnosa zatvorenika Kesija Vajta i čuvarke Viki Vajt svedočili i drugi zatvorenici, piše BBC.

Vajt je osumnjičen za ubistvo, a ako bude osuđen, preti mu smrtna kazna. Bio je smešten u pritvorskom centru okruga Lauderdejl gde je čekao početak suđenja.

On i Viki nestali su kada ga je ona navodno pratila do suda gde je trebalo da bude organizovana procena njegovog psihičkog stanja. Ona ga nije tamo odvezla, a kasnije se saznalo da njemu nije bio dogovoren termin pregleda.

Policija nije odmah otkrila da li su zatvorenik i čuvarka bili u romantičnom odnosu.

"On nema šta da izgubi"

Policajka i zatvorenik su nestali u petak, kada je trebao da bude njen poslednji radni dan na poslu. Nedavno je prodala svoju kuću i kolegama rekla da planira da više vremena provodi na plaži. Policija sada veruje da je Viki pomogla u organizovanju bekstva nakon što je prekršila zatvorski protokol kako bi sama odvezla zatvorenika do suda.

- Inspektori su dobili informaciju od zatvorenika u pritvorskom centru da postoji poseban odnos između zatvorske čuvarke Vajt i zatvorenika Kesija Vajta. Tu informaciju su nam potvrdili nezavisni izvori - rekao je šerif Rik Singlton.

Američke vlasti saopštile su da je odbegli dvojac poslednji put viđen u petak. Vozili su Ford Edž sa registrarskom oznakom Alabame. Vlasti kažu da je Keis sada verovatno jako opasan jer ima pristup policijskom oružju, puški AR-25 i sačmari.

- On nema šta da izgubi - rekao je šerif.

Casey and Vicky White Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Sa druge strane, policajka trenutno kod sebe ima gotovinu i isključila je svoj mobilni telefon, rekao je šerif, a zatim je dodao da američka tajna služba pomaže u praćenju njenih finansijskih podataka.

Kris Konoli, okružni tužilac rekao je novinarima da je imao veliko poverenje u odbeglu službenicu Viki Vajt.

- Ona je bila najbolja zaposlena, naša najbolja radnica. Zato je ovo sve šokantno - rekao je on.

Kesi Vajt je u septembru 2020. godine optužen za ubistvo jer je nožem nasmrt izbo 58- godišnju Koni Rigvej.

Već je bio u zatvoru zbog niza zločina 2015. godine uključujući provalu i krađu vozila. Navodno je priznao ubistvo, ali se kasnije izjasnio da nije kriv, pa se branio da je to učinio zbog svog psihičkog stanja.

Žena koju je Kesi pokušao da ubije tokom provale kaže da je poludela nakon što je otkrila da je pobegao. Za jedan lokalni medij je rekla da se ona i njena porodica skrivaju i da se plaše da će im begunac ući u trag.

- Ako je još živa, policajka treba da pobegne od njega. Neka trči što dalje može i preda se - poručila je žena koju je Vajt ranije napao.

Video: Ovog čoveka traži policija zbog pokušaja ubistva: Nudi novčanu nagradu svakome ko zna gde se krije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA