≫ 

Peskov: Zapad će platiti veliku cenu za antiruske sankcije, Kremlj priprema odgovor

Šesti paket sankcija EU podrazumeva postepeno okončanje snabdevanja ruskom sirovom naftom u roku od šest meseci i uvoza rafinisanih proizvoda do kraja godine

  • 13
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da građani zapadnih zemalja već plaćaju veliku cenu zbog antiruskih sankcija koje su uvele njihove države i upozorio da će ta cena rasti svakom danom.

Prema njegovim rečima, Kremlj priprema odgovor na šesti paket sankcija EU.

- Razmatramo razne opcije. Ako govorimo o oblasti sankcija uopšte, ovo je oružje sa dve oštrice, Amerikanci, Evropljani i druge zemlje pokušavaju da nam nanese štetu i oni moraju da plate veliku cenu - rekao je Peskov.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen iznela je danas u Evropskom parlamentu detalje o šestom paketu sankcija protiv Rusije, koje pored ostalog podrazumevaju "postepeno okončanje snabdevanja ruskom sirovom naftom u roku od šest meseci i uvoza rafinisanih proizvoda do kraja godine".

Šesti paket sankcija se ne odnosi na Srbiju, zato što se ne pominju zemlje Zapadnog Balkana, tako, snabdevanje naše rafinerije naftovodom ''Janaf'' preko Hrvatske ne bi trebalo da bude ugroženo.

Video: Ukrajinci tvrde da su uništili dva ruska broda: Bajraktar dejstvovao kod Zmijskog ostrva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • www

    4. maj 2022 | 13:19

    preti preti, nemoćni prete. za godinu ili dve Rusija će biti ekonomski na nivou Afrike.

  • Vlasta

    4. maj 2022 | 14:08

    Hahaha, jos malo pa putuj Rusijo...! Ionako sem oruzja i energenata vec sada malo sta imate. Standard gradjana u Rusiji je u padu a bice i gori.

  • BUDUCNOST

    4. maj 2022 | 13:38

    Stvari su krenule tako da se kraj ne zna kakav ce biti. Evropa je najblize, moze se desiti, nazalost, da gas joj nece ni trebati jer ga nece imati ko da koristi. Osim Orbana, svi lideri kao da su slepi, gluvi, kao da su do sada cuvali ovce, a ne ucili skole i istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA