≫ 

Zelenski tvrdi da je zdravstvena situacija u Ukrajini katastrofalna: Uništene bolnice, nedostaju lekovi...

Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile skoro 400 zdravstvenih ustanova: bolnice, porodilišta, ambulante“, naveo je Zelenski u video obraćanju dobrotvornoj grupi za medicinsku pomoć

  • 21
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Usled sukoba u Ukrajini uništeno je stotine bolnica i drugih institucija, ostavila lekare bez lekova za borbu protiv raka i onemogućila operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

- Ako uzmete u obzir samo medicinsku infrastrukturu, do danas su ruske trupe uništile ili oštetile skoro 400 zdravstvenih ustanova: bolnice, porodilišta, ambulante“, naveo je Zelenski u video obraćanju dobrotvornoj grupi za medicinsku pomoć, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik je dodao da u mnogim mestima nedostaju čak i osnovni antibiotici, pogotovo u istočnoj i južnoj Ukrajini, gde je žarište borbi.

On je naveo da je situacija u oblastima koje su zauzele ruske snage katastrofalna i da nedostaju lekovi za pacijente koji boluju od raka, insulin za dijabetičare i da je nemoguće obavljati medicinske operacije, navodi britanska agencija.

Video: Anđelina Džoli posetila Ukrajinu: U gradu Lavovu se igrala s decom u jednoj medicinskoj ustanovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA