Kličko moli građane da na Dan pobede ostanu u kućama: "Postoji šansa da će Rusija gađati ukrajinske regione"

Ranije se spekulisalo da će u Ukrajini u nedelju i ponedeljak biti uveden policijski čas, međutim, vlasti su kasnije ove informacije demantovale

  • 19
Vitalij Kličko Vitali Klitschko Ukrajina Rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pozvao je građane da ostanu u kućama od nedelje do ponedeljka u vreme kada Rusija obeležava Dan pobede, pošto su zapadni zvaničnici izdali upozorenje da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao zvanično da objavi rat Ukrajini 9. maja, na simboličan dan za Rusiju.

Iako gradonačelnik Kijeva formalno ne uvodi policijski čas, u to vreme neće biti organizovani događaji, prema objavama na njegovim društvenim mrežama, preneo je CNN.

On je rekao da će u gradu biti pojačano patroliranje.

- Ako neko želi da ode da položi cveće može to da uradi samostalno  - rekao je Kličko.

On je zatim upozorio građane da obrate pažnju i pridržavaju se bezbednosnih pravila koja su na snazi tokom trajanja ratnog stanja.

- Takođe vas molim da ne ignorišete signale vazdušnog upozorenja i odmah se sklonite. U narednim danima postoji velika verovatnoća raketnog granatiranja u svim regionima Ukrajine. Budite svesni i vodite računa o sopstvenoj bezbednosti - upozorio je Kličko.

Podsetimo, ranije se spekulisalo da će u Ukrajini u nedelju i ponedeljak biti uveden policijski čas, međutim, vlasti su kasnije ove informacije demantovale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradske noći

    7. maj 2022 | 09:29

    Naravno, fašisti nemaju sta da proslavljaju.Svet se menja, napread Rusijo!

  • Auspuh

    7. maj 2022 | 09:29

    Deklarisani fašista

  • Đole

    7. maj 2022 | 10:04

    Vitalij Kličko je najveće razočarenje koje je Evropa videla. Ustvari i ta tzv. Evropa je krenula putem fašizma i zato će doživeti raspad jer ni jedna struktura sa tako nakaradnom ideologijom ne može opstati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA