Najnovije upozorenje NATO za Rusiju

Stoltenberg je pozvao Zapad da i dalje isporučuje teško naoružje Ukrajini

  • 28
Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je Rusiju da ne koristi nuklearno naoružanje u ratu u Ukrajini.

- Naša poruka je jasna: nakon upotrebe nuklearnog naoružanja sve strane bi postale gubitnice - rekao je Stoltenberg za dnevnik "Velt".

On je istakao da se atomski rat ne može dobiti, i da ne sme nikada biti vođen, a to važi, podvlači, i za Rusiju.

Stoltenberg je ukazao da NATO trenutno nema naznake da su ruska nuklearna naoružanja od početka rata u Ukrajini stavljena u viši stepen gotovosti.

Takođe on je pozvao zapad da isporuči dalje teško naoružanje Ukrajini.

- Ukrajini je hitno potrebno teško naoružanje. Zapad bi trebalo da intenzivira te isporuke i spremi se na dugoročnije angažovanje - objasnio je on.

Šef NATO je kazao da samo tako Ukrajina može da uspešno odbrani rusku invaziju.

Ukrajini je poručio da mora da se pripremi za dugi rat sa Rusijom, koji bi mogao da traje mesecima, a možda i godinama.

Video: Ukrajinci tvrde da su uništili dva ruska broda: Bajraktar dejstvovao kod Zmijskog ostrva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. maj 2022 | 12:38

    NATO U BLATO !!! NATO AGRESORI MORAJU NESTATI !!!

  • Oni

    7. maj 2022 | 12:25

    Zapadu i odgovara sto duze da traje,oruzje najbolji biznis

  • vladimir

    7. maj 2022 | 16:37

    Gospodine Stoltenberg, vi najmanje imate pravo da pričate o bilo kakvom ratu a posebno o nuklearnim. Vodili ste najmanje 4 nuklearna rata od 1991. Idemo redom. Prvi nuklearni rat ste vodili protiv Iraka 1991. godine prvi put (350-400 tona OS i obogaćenog uranijuma) i još jednom 2002-2005. godine protiv Iraka (bacili ste preko 6 milijardi projektila sa OS i obogaćeni uranijum). Vodili ste nuklearni rat protiv Jugoslavije 1999. god.( Bacili ste preko 31 tonu OS uranijuma a pronađen je u kraterima i obogaćen uranijum) ,Protiv Libije (sa 355 krstarećih raketa sa po 380 kg OS uranijuma), Na BiH je bačeno oko 5-10 tona OS uranijuma 2004-2005. god. i Avganistan preko 1000 tona OS uranijuma i manjih atomskih bombi i to u okruzma: Tora Bora, Iaka Trot, Lal Mal, Makam Khal Farm, Bibi Mahre, Poli Cherki..gde je radijacija 200 puta veća od onih u "nezahvaćenim" područjima. Da li ste ikada obišli ova područja i navedene države. Da li ste videli uživao učinak vašeg atomskog oružja. Ne. Vaš cilj je bio: Ubiti, osakatiti i zaraziti civilno stanovništvo, jer tima smanjujete produktivnost zemlje i uskoro će se sredstva koristiti za zbrinjavanje bolesnih i sve manje će imati zdravih radnika. Naravno radijacija će izazivati ozbiljne mutacije DNK te će se oštećenja prenositi na buduće generacije, životinje i biljke. Da li ste bili u Faludži gde od 170 rođenih beba 24% odmah umre a 75% se rodi sa teškim deformitetima za koje nauka nema dijagnozu niti opis. To je strašan zločin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA