≫ 

Skandal u Americi: Mladi političar je protiv LGBTQ+, a onda je procurio njegov snimak u krevetu s muškarcem

Kada je dospeo na američku političku scenu, mnogi su ga videli kao mladu nadu Republikanaca i veliku zvezdu u usponu

  • 1
Madison Cawthorn Foto: Profimedia/Brian Cahn/Zuma Press

Najmlađi kongresmen Sjedinjenih Država rekao je da neće "povući" sa funkcije nakon što je procurio njegov snimak iz kreveta u kom je sa nepoznatim mladićem.

Medison Kotorn (26), rekao je da se na navodnom snimku vidi kako je navodno grub dok se "druži sa prijateljem". On je zbog ovog snimka dospeo u centar skandala najviše jer je pre toga bio oštar protivnik LGBT populacije.

- Ponašali smo se glupo i šalili se. To je to. Neću da odustanem, neće me pobediti ucenom - rekao je on.

Republikanac, koji se kandidovao za reizbor u Severnoj Karolini, prvi put je izabran na funkciju sa 25 godina, što je minimalan broj godina potreban za obavljanje te funkcije.

Kada je dospeo na američku političku scenu, mnogi su ga videli kao mladu nadu Republikanaca i veliku zvezdu u usponu. Oštri je kritičar LGBTQ+.

Pobedio je kandidata tadašnjeg predsednika Donalda Trampa koji je podržan na republikanskim predizborima, a zatim je pobedio i svog demokratskog rivala na opštim izborima 2020. godine.

Međutim, Kotorn, koji je delimično paralizovan u saobraćajnoj nesreći 2014. godine, brzo je dospeo u javnost zbog skandala.

Godinama ga prate skandali

Bivši investitor u nekretnine i motivacioni govornik suočio se sa oštrom reakcijom sopstvene stranke nakon što je u jednom intervjuu koji je doa u martu, tvrdio da su ga kolege poslanici pozivali na orgije i da ih je video kako uzimaju kokain.

On je takođe optužen da je uskratio medicinsko i porodično odsustvo bivšoj članici osoblja pre nego što ju je otpustio, što je on odlučno negirao, piše BBC.

Lider manjine u Predstavničkom domu Kevin Mekarti, najviši republikanac u Kongresu, nedavno je rekao da Kotorn mora da se dovede u red.

- Upravo sam mu rekao da je izgubio moje poverenje i da će morati da ga vrati - rekao je Mekarti.

U ovom najnovijem snimku koji je izazvao skandal u javnosti, vidi se kongresmen u krevetu sa nepoznatim muškarcem.

Video je objaviila  politička grupa koja se bori protiv njega i njegove politike.

U saopštenju, grupa je rekla da je video-snimak dobila od anonimnog izvora koji je nekada bio donator Kotornove kampanje.

Ove informacije procurele su u javnost samo nekoliko dana pre izbora za mesto u Kongresu u Severnoj Karolini, gde se suočava sa nekoliko republikanskih kandidata.

Prevremeno glasanje je već u toku.

Video: Huligani s kapuljačama tokom noći razbili prozor na kući LGBT para u Grockoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xx

    7. maj 2022 | 14:55

    Tipično Američki. Jedno misle, drugo govore, a treće rade. Dvolični i licemerni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA