Emotivno obraćanje Zelenskog uoči Dana pobede: Zlo se vratilo u Ukrajinu, u drugom obliku, ali su namere iste

U Rusiji je Dan pobede 9. maja jedan od najvažnijih državnih praznika, sećanje na ogromne žrtve koje je Sovjetski Savez podneo u pobedi nad nacističkom Nemačkom

  • 17
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se "zlo vratilo u Ukrajinu" dok je držao emotivan govor povodom Dana pobede, kojim Evropa obeležava zvaničnu predaju Nemačke saveznicima u Drugom svetskom ratu, prenosi Rojters.

Život za koji su se vojnici borili u tom ratu okončan je 24. februara kada su ruske snage izvršile invaziju, saopštio je on u video poruci, navodi britanska agencija.

"Zlo se vratilo. Opet! U drugačijem obliku, sa drugim parolama, ali su namere iste ", naglasio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je naveo i da će "Ukrajina i njeni saveznici pobediti".

- Nijedno zlo ne može da izbegne odgovornost, ne može se sakriti u bunker - dodao je on, aludirajući na nacističkog vođu Adolfa Hitlera koji je proveo poslednje dane svog života u bunkeru u Berlinu gde je izvršio samoubistvo pred kapitulaciju Nemačke, navodi Rojters.

U Rusiji je Dan pobede 9. maja jedan od najvažnijih državnih praznika, sećanje na ogromne žrtve koje je Sovjetski Savez podneo u pobedi nad nacističkom Nemačkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    8. maj 2022 | 12:20

    I pravu si. Zlo se vratilo u obliku nacizma još 2014.godine, traje još uvek, ali nadam se ne još za dugo.

  • Hogar

    8. maj 2022 | 12:07

    Mali Hitleru pozdravio te Azov .....hahaha

  • Beogradske noći

    8. maj 2022 | 12:08

    “Zlo se vratilo” to pričaš o sebi i svojim nacistima? U Velikom ratu ste bili udarna pesnica Austougarske i Nemačke, u Drugom svetskom ratu besni psi Hitlera. Komunisti su vas pomilovali i abolirali zarad mira u Boljševičkoj kući, davali su vam rusku zemlju kako su hteli “šakom i kapom”, isto kao Hrvat Tito sa Kosmetom i Vojvodinom.Ali, vreme se promenilo, rat radi za Rusiju, lako je sada donositi odluke o sankcijama, ali već u septembru - problem! Počeće stanovnici Zapadne Evrope da izlaze na ulice, imaćete Žute prsluke u svim evropskim metropolama.Srećan 9. maj - Dan pobede nad fašizmom!“I ove grmljavine su u slavu Rusije!”🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA