Misteriozna smrt tri Amerikanca na Bahamima: Troje nađeno u hotelskim vilama, još jedan hospitalizovan

Ministar zdravlja Bahama preneo da su neki posetioci odmarališta u četvrtak posetili kliniku sa simptomima mučnine i povraćanja, a nakon lečenja su pušteni. On je potvrdio i da je četvrti američki turista prebačen u bolnicu u Nju Providensu

  • 0
Foto: screenshot/Youtube/Bahamas Sotheby's International Realty

Policija sprovodi istragu o smrti troje američkih turista u odmaralištu Sandals na Bahamima, dok je još jedan američki državljanin prevezen u bolnicu.

Uzrok smrti trenutno nije poznat, a vršilac dužnosti premijera Bahama, Čester Kuper, objavio je u petak saopštenje u kojem se kaže da se ne sumnja na neki zločin. Kuper, zamenjuje premijera Filipa E. Dejvisa, koji je u vreme pronalaska umrlih bio odsutan sa Bahama.

Identitet preminulih i hospitalizovanih Amerikanaca nije javno objavljen.

Incident se dogodio u odmaralištu Sandals Emerald Bai na ostrvu Velika Eksuma na Bahamima. Prema izveštaju kraljevskih bahamskih policijskih snaga, dva odrasla muškarca i jedna Amerikanka pronađeni su mrtvi u svojim vilama u petak.

Policija je pronašla jednog čoveka koji je „ležao na zemlji" i "nije reagovao” u spavaćoj sobi. Vlasti su saopštile da nema nikakvih znakova traume, a lekar je konstatovao da je muškarac preminuo na licu mesta.

Prilikom ulaska u drugu vilu, policija je zatekla drugog muškarca i ženu, koji takođe nisu reagovali. Vlasti su izvestile da su oboje „pokazali znake konvulzija“, iako nije bilo znakova traume. Na licu mesta su proglašeni mrtvima.

Par se prethodnog jutra žalio na bolest i lečeni su u obližnjoj medicinskoj ustanovi. Policija čeka izveštaj obdukcije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti troje Amerikanaca.

Ministar zdravlja Majkl Darvil rekao je u subotu za Eievitness Nevs Bahamas da su neki posetioci odmarališta u četvrtak posetili kliniku sa simptomima mučnine i povraćanja, iako su bili lečeni i otišli. On je potvrdio da je četvrti američki turista prebačen u bolnicu u Nju Providensu.

Darville je dodao da vlasti imaju "neke ideje" o tome šta se dogodilo, ali će sačekati završetak istrage pre nego što da javnu izjavu.

U nedelju je portparol američkog Stejt departmenta rekao da oni „pomno prate istragu lokalnih vlasti o uzroku smrti“. Sandals Emerald Bai je u petak objavio izjavu u kojoj se potvrđuje smrt.

- Prvo je prijavljen hitan slučaj, a prateći naše protokole, odmah smo alarmirali hitnu medicinsku pomoć i relevantne lokalne vlasti da pruže podršku i istraže situaciju. Aktivno radimo na podršci kako istrazi, tako i porodicama gostiju na svaki mogući način tokom ovog teškog vremena. Iz poštovanja privatnosti naših gostiju, u ovom trenutku ne možemo da otkrivamo dalje informacije -  navodi se u saopštenju.

Video: Vožnja kreće sa vrha piramide, a završava se na dnu mora, među ajkulama: Ovo je tobogan za hrabre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA