Misteriozna smrt još jednog ruskog oligarha: Šamani ga lečili otrovom žabe krastače?

Njegovo telo otkriveno je u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale"

  • 3
Aleksander Subotin Foto: Profimedia

Aleksander Subotin, ruski oligarh, pronađen je mrtav proteklog vikenda, a po svemu sudeći, bivši izvršni direktor energetskog diva Lukoila, preminuo je pod misterioznim okolnostima.

Smrt 43-godišnjeg milijardera privukao je veliku pažnju svetskih medija, s obzirom na to da je Subotin, navodno, zatražio savet šamana kako bi izlečio mamurluk,

Međutim, njegova njegova smrt, koja dolazi nakon smrti više istaknutih ruskih tajkuna, izaziva posebno zanimanje jer kritičari Putinovog režima upozoravaju da bi smrti ruskih milijardera mogle biti ubistva.

Oligarh je navodno lečen otrovom žabe krastače, koji mu je stavljen u posekotinu na koži, ali te tvrdnje, prenosi Newsweek, nisu potvrđene od strane policije. Ubrzo nakon toga Subotin je doživeo srčani udar i dobio je tabletu za smirenje od biljke valerijane.

Idućeg jutra pronašli su ga mrtvog muški i ženski šaman Magua Flores (pravo ime Aleksej Pindžurin) i Tina Kordoba (pravo ime Kristina Teihrib), navodi se u lokalnim izveštajima, koja se pozivaju na verziju događaja ruskih vlasti.

Taj par navodno leči klijente prizivajući duhove i žrtvujući životinje, čija tela potom umaču u krv petlova.

Dvoje kontroverznih šamana - odnosno tradicionalnih iscelitelja i proricatelja budućnosti koji informacije navodno dobijaju od duhova - takođe se spominju u optužbama da su zlostavljali šminkerku i blogerku tokom prošlogodišnjeg putovanja u Meksiko.

Državnim istražiteljima rekli su da im je Subotin bio prijatelj i demantovali su da su ga podvrgnuli šamanskim ritualima za novac.

Subotin je pronađen mrtav u podrumu kuće šamana u Mitiščiju, gradu severoistočno Moskve, prenose ruski mediji agenciju TASS. Zbog njegove je smrti pokrenut krivični postupak, navodi Newsweek.

Milijarder je navodno otišao u šamanov dom "u stanju teške opijenosti drogom i alkoholom od dana pre njegove smrti", rekao je izvor za TASS. Njegovo telo otkriveno je u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale".

Subotin, za kojeg ruska televizijska kuća REN TV navodi da je milijarder, bio je član uprave Lukoil Trading House LLC, a zatim je postao vlasnik New Transport Company (NTK) na obalama Finskog zaliva. Godine 2020. NTK je vodio njegov stariji brat Valerij, koji takođe ima vodeću poziciju u Lukoilu.

Video: Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu dolazi na paradu: U Moskvi se obeležava Dan pobede nad fašizmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA