≫ 

Kakav preokret: Ilon Mask ukida zabranu za Trampa na Tviteru

Suspenzija je bila "moralno pogrešna", "ravna i glupa", naveo je Mask

  • 14
Donald Tramp, Elon Mask, Twitter Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, vlasnik Tvitera, najavio je da će ukinuti suspenziju bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu na Tviteru. Suspenzija je bila "moralno pogrešna", "ravna i glupa", naveo je Mask.

Mask, osnivač kompanija Tesla i Spejs Eks, koji je krajem aprila kupio Tviter za 44 milijarde dolara, je, kako je saopštila ta kompanija, ocenio da je suspenzija Trampovog naloga bila pogrešna, prenosi Vašington post.

- Mislim da je to bila moralno loša odluka, i da budem potpuno jasan, krajnje glupa - rekao je on na događaju pod nazivom "Budućnost automobila" u organizaciji Fajnenšel tajmsa.

Dodao je da nije bilo ispravno blokirati Donalda Trampa jer je to "otuđilo veliki deo zemlje i na kraju nije dovelo do toga da Tramp nema glas".

Podsetimo, Tramp je krajem aprila rekao da ne namerava da se vrati na Tviter čak i ako mu nalog bude odblokiran nakon što je milijarder Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu.

Tramp je tada rekao da će se pridružiti svojoj platformi Istina u narednih nedelju dana, kao što je i planirano.

- Ne idem na Tviter. Ostaću na Istini. Nadam se da Ilon kupuje Tviter jer hoće da ga poboljša i on je dobar čovek, ali ja ostajem na Istini - objasnio je Tramp.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA