Članica benda "Pusi Rajot" pobegla iz Rusije: Prerušila se u dostavljača hrane

Ostavila je svoj mobilni telefon kao mamac i da ne bi bila praćena. Prijatelj ju je odvezao do granice sa Belorusijom i trebalo joj je nedelju dana da pređe u Litvaniju - izveštava Njujork tajms

  • 2
Maria Alekhina, Pussy Riot Foto: Tanjug/AP

Maša Aljehina, članica benda Pusi Rajot, pobegla je iz Rusije prerušivši se u dostavljača hrane, piše Njujork tajms.

Aljehina je stavljena u kućni pritvor, ali kako je Kremlj pokušavao da se obračuna sa kritičarima ukrajinskog sukoba, njena kazna je naložena da se izvrši u kaznenoj koloniji.

- Odlučila je da je vreme da napusti Rusiju — barem privremeno — i prerušila se u kurira hrane kako bi izbegla moskovsku policiju koja je ispitivala stan prijatelja u kome je boravila. Ostavila je svoj mobilni telefon kao mamac i da ne bi bila praćena. Prijatelj ju je odvezao do granice sa Belorusijom i trebalo joj je nedelju dana da pređe u Litvaniju - izveštava Tajms.

U garsonijeri u Viljnusu, glavnom gradu Litvanije, pristala je na intervju da opiše bekstvo.

- Bila sam srećna što sam uspela, jer je to bio nepredvidiv i veliki "poljubac" ruskim vlastima . Još ne razumem u potpunosti šta sam uradila - rekla je Aljohina.

Njen advokat je izjavio da ne zna kako je to uspela da uradi, s obzirom na "pomno praćenje koje su agencije za sprovođenje zakona organizovale za nju“.

Video: Ruski ambasador u Poljskoj pogođen bojom u glavu: Sprečeno polaganje venca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    11. maj 2022 | 06:55

    Bas jaka prica u koju samo posteni zapadnjaci i Ameri sa vec ispranim mozgovima mogu poverovari.U akciji je verovatno ucestvovao i Cak Noris sa sve Svarcenegerom i Van Damom.

  • Др

    11. maj 2022 | 07:02

    Значи ,сада Холивуд снима филм!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA