≫ 

Improvizovana bolnica u Azovstalu opstaje i u najtežim uslovima: "Ovo su naši ranjeni vojnici, spasite ih"

Borci su takođe zatražili da se odmah organizuje evakuacija ranjenih vojnika na teritoriju koja je pod kontrolom Ukrajine, na kojoj bi mogli da dobiju adevatnu pomoć

  • 6
Improvizovana bolnica ispod čeličane Azovstal Foto: Tanjug/AP

Borci Azova objavili su najnovije fotografije iz čeličane Azovstal na kojima se navodno vide teški uslovi u kojima trenutno žive, zarobljeni i ranjeni pod zemljom u Mariupolju, piše Guardiran.

Na njihovom Tviter nalogu objavljeno je više fotografija iz improvizovane bolnice uz apel da im se što pre obezbedi pomoć.

- Ceo civilizovani svet ,mora da vidi uslove u kojima se leče ranjeni branioci Mariupolja. U potpuno nehigijenskim uslovima sa otvorenim ranama, nesterilisanim ostacima zavoja, bez neophodnih lekova, pa čak i hrane - piše u objavi Azova.

Telegraf nije mogao da potvrdi verodostojnost ovih fotografija.

Oni su još jednom iskoristili priliku da pozovu organizacije UN i Međunarodni Crveni krst da potvrde načela na kojima su i nastale.

- Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine njih u čeličani Azovstal branili su Ukrajinu i celi civilizovani svet po cenu sopstvenog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svetska zajednica sada nisu u stanju da ih zaštite i brinu se o njima - dodaje se u objavi.

Borci su takođe zatražili da se odmah organizuje evakuacija ranjenih vojnika na teritoriju koja je pod kontrolom Ukrajine, na kojoj bi mogli da dobiju adevatnu pomoć.

Video: Ljute borbe nastavljene u Mariupolju: Počeo novi napad na Azovstal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA