≫ 

Pedofil koji je uslikao sebe dok siluje bebu osuđen na doživotnu robiju: Krivi koronu za svoju izopačenost

Osuđujući Garetha Endrua Dejvisa na 27 godina, sudija je rekao da je ovo najozbiljniji slučaj kojim se bavio u poslednjih 40 ili više godina kao advokat, tužilac a potom i sudija

  • 5
Gareth Andrew Davis

Foto: National Crime Agency

Monstruozni pedofil koji je snimio sebe kako seksualno zlostavlja i siluje bebu, dobio je doživotnu kaznu zatvora za ovaj gnusni zločin.

Geret Endrju Dejvis uhapšen je nakon što je Nacionalna agencija za kriminal otkrila da su ove fotografije postavljene na Gugl nalog na njegovo ime.

Tužilac Šeril Motram je u sudu u Česteru izjavila da istražitelji Agencije sumnjaju da se 43-godišnji Dejvis nalazi na čak 512 slika zlostavljanja dece i da je nalog izvršen na njegovoj kućnoj adresi u Runcornu. On je uhapšen, a njegov Samsung telefon zaplenjen.

Istraga je potvrdila da su na nekim od slika Dejvis koji zlostavlja bebu. Među fotografijama je i jedna na kojoj je Dejvis tajno snimio nago dete na plaži u severnom Velsu.

WhatsApp poruke su pokazale da je Dejvis podelio deo ovih snimaka sa izvesnim „muškarcem na severoistoku“ kao i da je razgovarao o zlostavljanju na društvenim mrežama u "sobi za ćaskanje". Njegova izopačena kolekcija takođe sadrži i oko 600 slika na kojima simulira seksualno zlostavljanje nad lutkom deteta, uključujući i njegovu „ruku oko vrata koja predstavlja davljenje“. Ove fotografije nisu bile deo optužbe protiv pedofila, ali su kasnije pomenute kao dokaz dodatnog „nasilnog“ rizika koji predstavlja za društvo.

Dejvis se izjasnio krivim na saslušanju u  sudu 3. decembra prošle godine prema otpužnici za silovanje deteta mlađeg od 13 godina, seksualni napad penetracijom u dete mlađe od 13 godina i tri tačke optužnice za pravljenje nepristojnih slika: 36 najgnusnijih tipova kategorije A , 382 Kategorija B i 94 Kategorija C. Još pet tačaka su dostavljene u spis predmeta.

Tužiteljka Motram je pročitala mučne lične izjave žrtava, koje su dale majka žrtve silovanja i majka žrtve na plaži.

Iako Dejvis nije ranije osuđivan, sudija Stiven Everet je rekao da to ne može da se iskoristiti u korist ublažavanja kazne. Tokom diskusija o kazni, sudija je ovaj slučaj uporedio sa slučajem bivšeg rok muzičara Lostprophetsa Iana Vatkinsa, koji je osuđen za zlostavljanje 2014. na 35 godina zatvora, uključujući 29 godina zatvora plus šest godina uslovnog.

Sudija Everet je rekao da Dejvisova „zabrinjavajuća” slika sebe kako simulira davljenje znači da „zvona za uzbunu zaista zvone”.

- Izaziva mi ozbiljnu zabrinutost, ne samo seksualne prirode, jer seksualna priroda je dovoljno loša, ali stvarnu zabrinutost da je on dvostruka opasnost u tom pogledu.

Krivi koronu za svoju izopačenost

Sudija je rekao da psihijatrijski i uslovni izveštaji pokazuju da Davis nije imao mentalnu bolest kako je medicinski definisano. Umesto toga, Dejvis je nastojao da „minimizira“ svoje podle postupke i tvrdio da ga je izolacija tokom kovida ostavila osećaj usamljenosti i želju da se povinuje zahtevima drugih bolesnih pojedinaca.

Sudija Everet je to odbacio kao „besmislicu“ jer su zločini počeli pre pandemije.

Pol Beker, koji je nastupao u ime odbrane, rekao je da ne želi da „javnost misli da na bilo koji način odobrava ono što se dogodilo", ali se zalagao za ublažavanje Dejvisovo kazne.

- Okrivljeni je u pritvoru stekao određeno obrazovanje, matematiku i engleski jezik. On ima pouzdanu poziciju kao mentor, radi kao čistač krila, otišao je na kurs mentalnog zdravlja da se pozabavi emocijama i anksioznošću - nabrajao je advokat.

Sudija je, međutim, rekao da je doživotna kazna "potpuno neizbežna" , koja uključuje kaznu od 27 godina zatvora sa doživotnom uslovnom, što znači da Dejvis može da bude vraćen u zatvor nakon izdržavanja kazne, ako prekrši uslove za puštanje na slobodu.

- Ono za šta ste se izjasnili da ste krivi je do sada najteži slučaj sa kojim sam morao da se bavim u vezi sa ozbiljnim seksualnim prestupima. To je najozbiljniji slučaj koji sam imao u poslednjih 40 godina i kao advokat, i kao tužilac, a zatim i sudija. Ovo je pokvareno. Odvratno. Mogao bih da nastavim, ali je teško opisati koliko je ovaj slučaj loš i kakav je užasan efekat imao na toliko ljudi. Srećom ste uhvaćeni jer ne sumnjam da biste i dalje bili ekstremna opasnost za decu, (žrtvu) i druge - istakao je svoje mišljenje sudija.

Komentarišući Dejvisov potencijal za nasilje, sudija Everet je istakao da je osuđeni gajio užasne stavove prema maloj deci, ne samo seksualne prirode već i izuzetno nasilne prirode, uključujući ubistvo.

Video: Pravili orgije sa maloletnicama: Uhapšenim pedofilima majke dovodile svoju decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    12. maj 2022 | 03:07

    nista sto 9mm ne moze sa izleci u aekindi

  • Stefan

    12. maj 2022 | 01:29

    A zašto ne postoji neka opcija da bilo ko može da ode kod lekara da ga sterilišu nekom vakcinom bez da im govori dal je pedofil ili šta je. Na taj način bi bilo mnogo manje ovakvih vesti. Ako država nema način prevencije onda jedino što joj preostaje su kazne za ljude.

  • geret

    11. maj 2022 | 23:33

    nije garet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA