≫ 

"Monstrumova nevesta": Serijski ubica planira venčanje u zatvoru, zaprosio je pred čuvarima

Levi Belfild služi doživotnu kaznu zbog ubistva tri devojke, od kojih je jedna imala samo 13 godina

  • 0
Zatvor rešetke Foto: Tanjug/AP

Serijski ubica Levi Belfild se verio i planira da se venča u zatvoru dok služi doživotnu kaznu zbog ubistva tri devojke od kojih je jedna imala samo 13 godina.

Bivši ministar pravosuđa Robert Baklend prokomentarisao je "bolesni plan ubice".

- Ubijena trinaestogodišnja Mili nije dočekala svoje venčanje. Nije ispravno da on dobije svoje - rekao je.

Belfild je izazvao bes nakon što je otkriveno da je kleknuo i zaprosio "svoju dragu" pred zaprepašćenim čuvarima. Ona je pristala.

Zatvorenom ubici (53) sada pomaže njegov advokat u omogućavanju venčanja.

Ministarka za kaznenu politiku Viktorija Etkins obećala je da će učiniti "sve što je u njenoj moći da spreči zlo čudovište" u njegovoj nameri i naredila hitnu reviziju.

Ona je rekla da je situacija "apsolutno užasna".

- Samo da umirim ljude, razumem da je podnet zahtev o kojem još nije odlučeno i on se sigurno još nije oženio. On ima pravo prema članu dvanaest Evropske konvencije i Zakona o ljudskim pravima da stupi u brak. Snažno pozdravljam debatu koju ćemo imati o Povelji o pravima i razmatranju ljudskih prava u Ujedinjenom Kraljevstvu, u 21. veku - rekla je.

Portparol Ministarstva pravde je rekao da je "prijava primljena" i da se razmatra na uobičajen način.

Misteriozna nevesta

Belfild venčanje planira sa, kako je izvestio The Sun, "plavušom u četrdesetima koju nismo identifikovali". Oni su počeli da se dopisuju pre dve godine, a ona ga sada redovno posećuje. Žena dolazi u zatvor jednom ili dvaput nedeljno na dva sata. U jednoj od tih poseta, Belfild ju je iznenada zaprosio i dao joj prsten.

Ona je takođe kupila verenički prsten njemu, ali mu nije dozvoljeno da ga nosi dok ne dobije dozvolu za venčanje, kako navodi The Sun.

Osuđen pre 14 godina

Belfild je 2008. osuđen za ubistvo Marše Mekdonel (19) i Ameli Delagranž (22), kao i za pokušaj ubistva Kejt Šidi (18), koju je namerno pregazio.

Pratio je svoje žrtve u oblastima koje je dobro poznavao u jugozapadnom Londonu.

Kada je policija uhapsila Belfilda, koji ima najmanje sedmoro dece sa najmanje tri žene, otkrila je da je zlostavljao tri bivše partnerke. Devet teških krivičnih dela napada i seksualnog napada na njih je evidentirano.

Belfild je 2011. godine takođe osuđen za ubistvo učenice Mili iz Sarija 2002. godine, koju je oteo u Voltonu na Temzi dok se vraćala iz škole.

Video: Policajka izvela ubicu iz pritvora, pa zajedno pobegli: Sumnja se da su bili u ljubavnoj vezi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA