CNN objavio uznemirujući snimak na kom Rusi navodno ubijaju civile u Kijevu

CNN je saopštio da je proverio verodostojnost videa, a poslali su i upit Ministarstvu odbrane Rusije, ali do sada nisu dobili odgovor

  • 42
Ukrajina Kijev, rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

CNN je danas objavio potresni snimak na kom se navodno vidi kako ruski vojnici pucaju u dva civila ispred jednog salona automobila u Kijevu. U pitanju su vlasnik radnje i stražar. 

Snimak je navodno nastao 16. marta u Kijevu. Na njemu se, kako CNN tvrdi, vidi kako ruski vojnici pucaju u brave i razbijaju staklo salona. Njima se približava vlasnik salona sa podignutim rukama. Identitet porodice i vlasnika salona je sakriven iz bezbednosnih razloga.

Ruski vojnici ga zatim zaustavljaju i pretražuju. Dolazi i drugi civil, Leonid Oleksijevič Pljac (68), koji je u salonu radio kao stražar.

CNN je saopštio da je proverio verodostojnost videa, a poslali su i upit Ministarstvu odbrane Rusije, ali do sada nisu dobili odgovor.

Oba civila su na žalost preminula.

Ćerka Leonida Oleksijeviča, koji je u salonu radio kao stražar, nije mogla da pogleda snimak, ali kaže da ga čuva.

- Jednog dana mogla bih da ga pokažem svojoj deci, da ne zaborave koliko su osvajači bili divlji. Oni su krvnici. Moj tata je bio civil, imao je 68 godina, bio je miran i nenaoružan - rekla je Julija.

Dok su navodno pljačkali poslovne objekte, Oleksijevič je još bio živ. Na snimku se vidi kako pokušava da nešto veže oko leđa, zatim dolazi do telefona i poziva pomoć. Ukrajinski dobrovoljci koji su ostali da brane svoje domove pokušavali su da ga spasu. Pucali su na Ruse, a zatim su došli do Oleksijeviča koji je još bio živ. Izvukli su ga iz kućice za stražare, ali je već izgubio dosta krvi. Tu je ubrzo i izdahnuo.

- Nismo mogli više, morali smo da se povučemo. Rusi su imali tenkove i topove u tom području - rekao je zapovednik grupe koji je zbog sigurnosti želeo da ostane anoniman.


Ovaj snimak došao je i do kabineta glavne ukrajinske tužiteljke koja će istražiti da li je u pitanju ratni zločin.

- Treba im suditi, nadam se da neće samo Ukrajina saznati za ruske zločine, već i celi svet - rekla je Julija.

Oca nije pokopala, njegov pepeo još čeka u mrtvačnici. Nada se da će jednog dana moći da ga sahrani pored njene majke.

Video: Ukrajinci tvrde da su uništili dva ruska broda: Bajraktar dejstvovao kod Zmijskog ostrva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CNC

    12. maj 2022 | 14:03

    Ratni zločin 2 civila u martu? A 14 hiljada ruskih civila u Donbasu od 2014 i 140 dece ubiheno od ukrajinaca ništa zločin, a?

  • Nemanja

    12. maj 2022 | 14:16

    CNN prenosi. Pametnom dosta

  • Toni

    12. maj 2022 | 13:45

    Dajte snimke ubica od Vijetnama do danas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA