Putin održao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost: Ulazak Švedske i Finske u NATO jedna od glavnih tema

Osim Šojgua i Putina sastanku su prisustvovali i premijer Rusije Mihail Mišustin, šef administracije Kremlja Anton Vaino, zamenik predsednika Saveta za Nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev, direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov i mnogi drugi

  • 37
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost o toku specijalne vojne operacije u Ukrajini, ali i o potencijalnim pretnjama ukoliko Finska i Švedska postanu članice NATO-a, saopštio je Kremlj.

- Na sastanku su prisutni razmenili mišljenja o odluci Švedske i Finske da uđu u NATO, kao i o potencijalnim pretnjama po bezbednost Rusije koje proističu iz ovih odluka - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je zatim dodao da je, pored aktuelnih pitanja koja su bila na dnevnom redu, ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio prisutne o napretku specijalne operacije u Ukrajini.

Osim Šojgua i Putina sastanku su prisustvovali i premijer Rusije Mihail Mišustin, šef administracije Kremlja Anton Vaino, zamenik predsednika Saveta za Nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev, direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov i mnogi drugi.

Podsetimo, juče je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da bi pristupanje Finske Severnoatlantskom savezu "sigurno predstavljalo pretnju za Rusiju".

- Moskva će analizirati posledice takvog koraka po sopstvenu bezbednost - rekao je Peskov.

U međuvremenu se, povodom odluke Finske oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Ulazak Finske u NATO je radikalna promena u spoljnoj politici zemlje. Rusija će biti prinuđena da preduzme korake odmazde, kako vojno-tehničke, tako i druge prirode, kako bi zaustavila nastajanje pretnji po njenu nacionalnu bezbednost - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Video: Ukrajinci tvrde da su potopili još jedan ruski brod?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    13. maj 2022 | 13:40

    Rokaj Putine gledao sam sinoc evroviziju nema spasa sem nuklearnih bombi .

  • Tuza

    13. maj 2022 | 13:38

    Na zalost nas,malih,Putin ce morati zveknuti nesto mnogo ozbiljno po Ukrajini,Finskoj,a i nekim NATO zemljama!

  • Rastko

    13. maj 2022 | 13:57

    Samo CISTI pogresiti NECES !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA