Rusija: Ukrajinske snage nisu oštetile brod "Vsevolod Bobrov"

Pre tri dana portparol regionalne vojne administracije Odese na jugu Ukrajine objavio je da su ukrajinske snage oštetile su moderni logistički brod ruske mornarice u Crnom moru i zapalile ga

  • 1
Zmijsko ostrvo Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Rusija je danas odbacila tvrdnju Ukrajine da je moderan ruski logistički brod u Crnom moru oštećen.

Vojne vlasti u oblasti južne Odese saopštile su u četvrtak da su ukrajinske pomorske snage napale "Vsevolod Bobrov" i izazvale požar na njemu, preneo je Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je u onlajn postu fotografije za koje je rečeno da su danas snimljene sa broda u krimskoj crnomorskoj luci Sevastopolj.

''Jasno se vidi na fotografijama da brod uopšte nije oštećen'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, pre tri dana portparol regionalne vojne administracije Odese na jugu Ukrajine objavio je da su ukrajinske snage oštetile su moderni logistički brod ruske mornarice u Crnom moru i zapalile ga, preneo je Rojters.

Portparol Serhij Bračuk rekao je u onlajn objavi da je "Vsevolod Bobrov" pogođen u blizini Zmijskog ostrva, poprišta obnovljenih borbi poslednjih dana, ali nije izneo detalje. Malo ostrvo se nalazi u blizini morske granice Ukrajine sa Rumunijom. Telegraf.rs nije u mogućnosti da proveri ove navode.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PROMENE

    15. maj 2022 | 00:22

    Davno su procitani. Za sva nedela sluze se 30 godina istim lazima. Nisu mastoviti. Lazi vise ne prolaze. Toliko su u njima ogrezli da i kada kazu istinu ne veruje im se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA