Anderson: Švedskoj potrebne bezbednosne garancije NATO

- Švedska će osiguravati bezbednost - navela je Anderson

  • 14
Magdalena Anderson Švedska premijerka Foto: Tanjug/AP

Bezbednosne potrebe Švedske najbolje ispunjava članstvo u NATO, izjavila je danas premijerka te zemlje Magdalena Anderson, nakon što je njena vladajuća Švedska socijaldemokratska stranka podržala pridruživanje Alijansi.

- Najbolja stvar za bezbednost Švedske i švedskog naroda je da se pridružimo NATO. Verujemo da su Švedskoj potrebne formalne bezbednosne garancije, koje dolaze sa članstvom u NATO - rekla je Anderson na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Ona je dodala da će Švedska, kao članica NATO, ostvariti veću bezbednost i doprineti većoj bezbednosti, dodaje Bi-Bi-Si.

- Švedska će osiguravati bezbednost - navela je Anderson.

Ona je ocenila i da bi Švedska bila "jako ranjiva", ako bi bila jedina zemlja u Baltičkom regionu koja se nije pridružila NATO.

Prethodno je vladajuća Švedska socijaldemokratska stranka podržala ulazak zemlje u NATO, čime je omogućeno formiranje parlamentarne većine u korist podnošenja zahteva za članstvo u Alijansi.

Davanjem podrške članstvu u NATO, švedske socijaldemokrate su odustale od višegodišnje politike protivljenja članstvu u Alijansi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEPROMISLJENOST

    15. maj 2022 | 21:28

    Svedska ulece u NATO jer veruje u njegovu zastitu. Jesu li Ukrajinu zastitili. Pametnije bi im bilo da su ostali neutralni, tada bi bili mnogo bezbedniji.

  • Cvet u gori

    15. maj 2022 | 21:25

    Kada u zemlji odlučuju žene,nemam ništa protiv,volim ženski svet,to je cvet čovečanstva,šta bi muškarci bez žena,ali kada u zemlji VLADAJU neotesane ženturače koje nisu bile ni jedan ne dan nego sat u vojsci,koje nemaju pojma šta je oružje,koje nemaju pojma da oružje koje imaju susedi Rusi je toliko ubojito da će ih slistiti sa zemaljske kugle u roku od nekoliko minuta,a ne 72 sata kako se oni spremaji da sklone stanovništvo,e takve žene su strah za državu,to nisu žene ljudskog roda već ih je neka SATANA poslala na zemaljsku kuglu,neka je Bog u pomoć fincima i šveđanima,očito je da su rešeni da prvi osete bes Rusije

  • SS

    15. maj 2022 | 21:02

    Ma ko može da ti garantuje bezbednost kad počnu nebom da šaraju nuklearke .Do sada vas niko nije dirao ali od sada ako bude bilo gde sranja u obavezi ste da učestvujete a to automatski znači da ste u ratu ! Koje ste vi dileje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA