≫ 

Oglasio se komandant Azova nakon saopštenja Kijeva da se obustavlja odbrana Mariupolja

Moskva je saopštila da se oko 2.000 vojnika predalo njenim snagama, što je slična cifra procenama koje je objavilo Ministarstvo odbrane Velike Britanije

  • 16
Denis Prokopenko Prinstscreen/Youtube

Denis Prokopenko, komandat puka Azov,  jedinice Oružanih snaga Ukrajine koja brani čeličanu Azovstal u gradu Mariupolju, objavio je snimak na društvenim mrežama nakon što je zvanični Kijev saopštio da obustavljaju odbranu tog lučkog grada.

- Danas je 86. dan odbrane Mariupolja. Više vojno rukovodstvo dalo je naređenje da se spasu životi i sačuva blagostanje vojnika i prestane sa odbranom grada. Uprkos teškim borbama i uslovima u kojima smo bili, stalno smo ponavljali tri uslova koja su nam najvažnija. Civili, ranjenici i oni koji su poginuli u akciji - kaže on.

Denis u objavi zatim dodaje da su uspeli da evakuišu civile, da je ranjenicima pružena neophodna medicinska pomoć, kao i da su uspeli da ih evakuišu i vrate na teritorije pod kontrolom Ukrajine.

-  Što se tiče palih heroja, akcija je u toku. I nadam se da će u bliskoj budućnosti rođaci i cela Ukrajina moći da ih časno sahrane. Slava Ukrajini - rekao je on.

Moskva je saopštila da se oko 2.000 vojnika predalo njenim snagama, što je slična cifra procenama koje je objavilo Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Ukrajina se još uvek nije zvanično oglasila ovim povodom.

Video: Ukrajinski vojnici evakuisani iz Azovstala: Autobusima sprovedeni u grad blizu Donjecka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. maj 2022 | 14:09

    Nisu evakuisani nego su se predali i nisu otisli na teritoriju pod kontrolom ukrajine vec su odvezeni na teritoriju pod kontrolom Rusije

  • Mix

    20. maj 2022 | 14:18

    Ovaj se nalupeta za medalju

  • Toni

    20. maj 2022 | 15:58

    Lupeta ovaj zavedeni nacista , uskoro će i njega izvući iz rupe , poseban ga doček i tretman čeka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA