≫ 

Stručnjaci o velu tajne pod kojim su Putinove ćerke i unuci: "Postoji mračan razlog"

Ima dve ćerke, u intervjuu priznao da ima unuke za koje kaže da ne želi da odrastaju kao "kraljevski prinčevi"

  • 0
Vladimir Putin ćerka, ćerke , Katerina Tikhonova, Maria Vorontsova, Mariya Vladimirovna Putina, Maria Faassen Foto: Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia, Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia, Tanjug/AP

Dve odrasle ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina među najstrože su čuvanim tajnama Kremlja, a njegovi unuci još su veća misterija.

Tokom godina, Putin je dao na hiljade intervjua, ali samo je jedan intervju iz leta 2017. omogućio 'neuporediv pristup' čoveku kojeg su strani mediji opisali kao najkontroverznijeg, najopasnijeg, najmoćnijeg i najuticajnijeg čoveka na svetu.

Televizijski intervjui Olivera Stouna emitovani su tokom četiri večeri u SAD-u i iako je Putin vešto izbegavao neka škakljivija pitanja, činilo se da je na sva iskreno odgovarao, piše Jutarnji.

Kada ga je Stoun upitao je li već postao deda, Putin je odgovorio 'da' i kimnuo glavom. Zatim ga je voditelj upitao je li dobar deda i igra li se s unucima u vrtu, a ruski predsednik samo je kratko odgovorio: "Vrlo retko."

- Vi ste vrlo sretan čovek, imate dvoje dobre dece - ne odustaje Stoun, na šta nasmejani Putin odgovara: "Da, ponosan sam na njih."

Ali ne dajući više detalja.

Kejsi Majkl iz Inicijative za kleptokratiju na Institutu Hadson komentarisao je Putinove odgovore za CNN.

- Priznao je da je dobar porodični čovek, ali ga više zanima to da se pojavi s pripadnicima Ruske pravoslavne crkve, da učestvuje u nekim vojnim događanjima ili pak da jaše bez majice na konju. Time projektuje svoju moć, to je za njega moć. Porodica na više načina predstavlja slabost - rekao je Majkl, prenosi Mirror.

Vladimir Putin ćerka, Maria Vorontsova, Mariya Vladimirovna Putina, Maria Faassen Maria Vorontsova / Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Drugi analitičar veruje da Putin ima mračniji razlog zašto svoju porodicu drži dalje od reflektora.

- Ne želi da bude ranjiv, da mu bilo ko drugi ne bi nešto učinio jer puno zna o njegovoj porodici -  smatra profesor Hauar Stofera sa Univeziteta Nju Heven.

Istaknute osobe iz SAD-a i Velike Britanije takođe veruju da je Putin veliku imovinu sakrio pomoću svojih članova porodice. Ipak, u nekim je situacijama Putin ipak progovorio o svojim kćerima, kao na primer u jednom intervjuu iz 2015.

- Moje kćerke žive u Rusiji i studiraju samo u Rusiji, ponosan sam na njih. Tečno govore tri strana jezika. Nikada ni s kim ne razgovaram o svojoj porodici. Svaka osoba ima pravo na svoju sudbinu, ima pravo da živi svoj život i činiti to dostojanstveno - odgovorio je tada ruski predsednik.

S bivšom suprugom Ljudmilom ima dve ćerke, 36-godišnju Mariju Voroncovu i 35-godišnju Katerinu Tikhonovu.

Vladimir Putin ćerka Katerina Tikhonova Katerina Tikhonova / Foto: Nevar inc. / east2west news / WillWest News / Profimedia

Marija je studirala biologiju na Univerzitetu u Sankt Peterburgu, i medicinu na Moskovskom državnom univerzitetu, a BBC Russia identifikovao ju je kao suvlasnicu firme koja planira da izgradi veliki medicinski centar u Rusiji.

Bila je udata za holandskog preduzetnika, koji je radio u Gazpromu, a nedavno su se razveli. Strani mediji navode da podržava svog oca, te je izrazila svoju sumnju vezanu uz međunarodno izveštavanje o napadu Rusije na Ukrajinu.

Druga kćerka Katerina u centru pažnje našla se 2017. godine kada je zauzela peto mesto na međunarodnom takmičenju u rock'n'roll plesu, a kasnije iste te godine se i udala.

Godine 2018. nakratko se pojavila u ruskim državnim medijima kako bi govorila o neurotehnologiji, a zatim i na jednom poslovnom forumu 2021. godine. Ni u jednom slučaju nije spominjan njen odnos s Putinom.

Što se tiče unuka, Putin o njima retko kad javno govori. Jednom je prilikom, 2017. samo kratko prokomentarisao: "Što se tiče mojih unuka, jedno je već u vrtiću. Molim vas da shvatite, ne želim da odrastaju kao nekakvi kraljevski prinčevi. Želim da odrastaju kao normalni ljudi."

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA