≫ 

Kina ne dozvoljava da Tajvan učestvuje na skupštini Svetske zdravstvene organizacije

Peking se, kako navodi kinesko MSP, ne može složiti sa učešćem regiona Tajvana u ovogodišnjoj skupštini SZO kako bi zaštitio nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet

  • 1
World Health Organisation, WHO, Svetska zdravstvena organizacija Foto: Tanjug/AP

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ponovilo je danas da će svaki pokušaj igranja na „tajvansku kartu”, u cilju obuzdavanja Kine biti osuđen na propast.

Peking se, kako navodi kinesko MSP, ne može složiti sa učešćem regiona Tajvana u ovogodišnjoj skupštini Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kako bi zaštitio nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet, prenosi kineski radio CRI.

Široka podrška međunarodne zajednice Pekingu još jednom pokazuje da je „princip jedne Kine zajednička težnja i preovlađujući trend“, rekao je portparol MSP Vang Venbin u saopštenju.

Stejt department je u sredu saopštio da bi Tajvanu trebalo da bude dozvoljeno da prisustvuje skupštini SZO sledeće nedelje, uz konstataciju da je isključenje ostrva iz te organizacije na zahtev Kine neopravdano i izaziva zabrinutost za globalno zdravstvo.

Video: SZO proglasio globalnu vanrednu situaciju zbog koronavirusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raca

    22. maj 2022 | 07:36

    Bravo za Kinu .Zlu zvanom Amerika i Engleska jedino Kina i Rusija mogu skresati krila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA