Putin će biti poslat u sanatorijum kako bi izbegao državni udar? Bivši šef MI6 predviđa kraj režima u Rusiji

Bivši visoki šef britanske obaveštajne službe ser Ričard Dirlav kaže da će Vladimir Putin verovatno biti poslat u sanatorijum do 2023. godine

Putin, Richard Dearlove,  Ričard Dirlav Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Goff Photos/GoffPhotos.com

Vladimir Putin bi do sledeće godine mogao da bude smešten u ustanovu za lečenje ljudi sa hroničnim bolestima, tvrdi ser Ričard Dirlav, bivši visoki šef britanske obaveštajne službe MI6.

Postojao je niz tvrdnji o zdravlju ruskog vođe, a neki izveštaji sugerišu da pati od raka, te da je podvrgnut hemoterapiji i lečenju steroidima. Drugi izveštaji, pak, tvrde da Putin pati od Parkinsonove bolesti ili demencije u ranoj fazi.

Govoreći u podkastu One Decision, bivši šef britanske tajne obaveštajne službe rekao je da će Putin uskoro napustiti funkciju kako bi dobio medicinsku pomoć i da će biti poslat u sanatorijum do sledeće godine, prenosi Mirror.

- Mislim da će otići do 2023, verovatno u sanatorijum, iz kojeg neće izaći kao lider Rusije. Ne kažem da neće izaći iz sanatorijuma, ali neće više ni biti lider Rusije. To je način da se stvari pomere dalje bez državnog udara - izjavio je bivši šef MI6.

Dirlav je rekao da Rusiji možda počinje da se menjaju mišljenja stručnjaka, što bi moglo da ukaže na promenu.

- Ne mislim da se javno mnjenje još uvek zaista menja u Rusiji, ali mislim da bi stručno mišljenje moglo da počne da se menja - rekao je.

Ekspert je ispričao i kako je bio "prilično zapanjen" kada je čuo najnoviju Putinovu reakciju na planove Švedske i Finske da uđu u NATO i spekuliše da negde u toj "mašini postoji promena raspoloženja”.

- Putin je rekao sve dok NATO ne otvori vojne baze u Švedskoj i Finskoj, njihov ulazak u NATO neće biti problem za Rusiju... Mislim da bi moglo biti znakova promene - nastavio je Dirlav.

Rusija, Dan pobede nad fašizmom, vojna parada, Vladimir Putin Vladimir Putin / Foto: Profimedia/Mikhail Metzel/Sputnik

On takođe ističe da postoje "neki veoma čudni snimci Putina" i nazvao je njegovo lupkanje nogom tokom nedavnog sastanka "prilično čudnim". On je spekulisao da dolazi "kraj režima u Rusiji", ali da "to ne znači da će on nestati".

- Ono što govorim je da će se tokom sledeće godine, možda 18 meseci, sve raspasti. Nema sumnje da je ovaj ukrajinski poduhvat katastrofa. Ekonomija je u haosu, sankcije će zaista početi da grizu u narednih tri do šest meseci, biće veoma visoka inflacija i iznad toga, vojno je to potpuni fijasko - ističe Dirlav.

Putinovo zdravlje narušava se više od pet godina, tvrdi nova istraga o zdravstvenom stanju predsednika Rusije koji je nedeljama nestajao sa očiju javnosti od 2017. godine. Nezavisna ruska medijska kuća Proekt sprovela je studiju i pomno ispitala njegova odsustva, kao i posete lekara specijalista.

Tajne posete lekaru u poslednjih pet godina dokazuju da se njegovo zdravlje već neko vreme pogoršava, prenosi Ekpress.co.uk. I bivši špijun Kristofer Stil, koji je vodio odeljenje za Rusiju u MI6 u Londonu, kaže da je Putin ozbiljno bolestan i da mu je sada potrebna medicinska nega non-stop.

On veruje da je misteriozna bolest koja je mučila predsednika (69) ostavila Kremlj u neskladu dok balansiraju između Putinovog zdravlja i rata u Ukrajini.

- Neprestano je u pratnji tima lekara. Sastanci Saveta bezbednosti za koje se pokazuje da navodno traju ceo sat, zapravo se dele na nekoliko sekcija, on izlazi i dobija neku vrstu lečenja između tih sekcija. Dakle, očigledno je da je ozbiljno bolestan – nije jasno koliko je terminalno ili neizlečivo, ne možemo biti sasvim sigurni. Ali to svakako ima veoma ozbiljan uticaj na upravljanje Rusijom u ovom trenutku - podsećamo da je rekao i poznati emiter Edie Mair prošle nedelje.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. maj 2022 | 19:01

    Gde treba onda Bajden da ide , čovek je senilan .?!?!

  • Beogradske noći

    22. maj 2022 | 18:58

    Ovo su dobre vesti koje dolaze od Britanaca.Jako dobre.Čim ovako pričaju, znači da Rusima sve ide kako treba i da je Ukrajina u problemu.Predviđam uskoro kraj rata i gubitak ukrajinske državnosti.

  • Vlajko

    22. maj 2022 | 19:15

    Od čega boluje vas preparirani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA