Gutereš: Svetu preti novi hladni rat s nuklearnim prizvukom

Gutereš je među brojnim globalnIm pretnjama istakao klimatske promene, rastuće društvene nejednakosti i širenje gladi i bolesti

  • 5
Ukrajina Rusija tenzije sukob, Antonio Gutereš Antonio Guterres Foto: Tanjug/AP

Svet se suočava sa pretnjom novog hladnog rata s nuklearnim prizvukom i naletom ekstremnog nacionalizma, upozorio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereštokom govora održanog diplomiranim studentima Univerziteta Seton Hol u Nju Džersiju.

Gutereš je među brojnim globalnIm pretnjama istakao klimatske promene, rastuće društvene nejednakosti i širenje gladi i bolesti upozorivši američke diplomce da je svet u koji ulaze "pun opasnosti", prenosi TAS S.

- Suočavamo se sa sukobima i podelama u razmerama koje decenijama nisu viđene. Od Jemena do Sirije, od Etiopije do Sahela i dalje - predočio je Gutereš, posebno se osvrnuvši na sukob u Ukrajini, koji, kako je istakao "prouzrokuje ogromnu ljudsku patnju, uništenje i smrt".

Video: Ruski projektil pogađa dom kulture: Napad na grad Lozovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    24. maj 2022 | 19:34

    Ma ko te pita , čoveče za atomski rat ... Vidiš da će automobili poskupeti jer EU uvodi standard Euro 7...To će smanjuti zagadjenje vazduha po vozilu za čitava tri grama... Da se ne pogušimo...

  • Zbog

    24. maj 2022 | 20:10

    Vas !!!

  • Floyd

    24. maj 2022 | 19:40

    Kad nesto kaže Gutereš znači Srbija dobija rampu ! Ops

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA