≫ 

Novi detalji horora u Teksasu: Sva deca pobijena u jednoj učionici

Napadač se zabarikadirao u jednu učionicu i tu je ubio 19 mališana i dvoje odraslih

  • 4
Teksas Uvalde škola pucnjava

Foto: Tanjug/AP

Objavljeni su novi detalji jezivog masovnog ubistva koje se odigralo juče u Osnovnoj školi u Teksasu. U napadu Salvadora Ramosa ubijeno je 19 mališana i dvoje odraslih, a najnovije informacije govore da se ubica zabarikadirao u jednu učionicu i u njoj pobio svoje žrtve.

U napadu su ubijena dva učitelja i 19-oro dece starosti od osam do deset godina.

- Ovo vam samo govori koliko je ubica zao - rekao je narednik Kris Olivarez, portparol Odseka za javnu bezbednost u Teksasu.

Dok je Ramos ispaljivao hice u svoje žrtve, policajci su kružili oko škole, razbijali prozorska stakla u pokušaju da evakuišu decu i osoblje. Tek potom su uspeli da na silu ulete u učionicu i likvidiraju napadača, objasnio je Olivarez.

Kako je naveo, sve žrtve su identifikovane i njihove porodice su obaveštene. On je istakao da je u napadu ranjeno više dece, ali nije rekao koliko, niti u kakvom su zdravstvenom stanju.

- To je mala učionica, u koju može da stane između 25 i 30 učenika. U učionici su bila dva nastavnika. U ovom trenutku nemamo informaciju koliko je tačno đaka bilo unutra. Broj može da varira - rekao je Olivarez, ističući da je u pitanju bio organizovani boravak u kojem su boravile grupe dece.

Olivarez je istakao da nije bilo jurnjave policije i napadača kada je Ramos izazvao sudar nedaleko od škole u kojoj je počinio masakr.

Upitan da li je škola bila krajnja meta napadača, Olivarez je rekao da i dalje ima mnogo pitanja na koje policija nema odgovore.

- Pokušavamo to da utvrdimo. U slučaj je uključen i FBI i pokušavamo da ustanovimo da li je bilo u prošlosti nekih signala, crvenih zastavica, analizirajući društvene mreže. Ono što znamo o napadaču jeste da je bio meštanin Uvaldea, da je pohađao jednu od lokalnih srednjih škola, da je živeo sa babom i dedom, da je bio nezaposlen, da nije imao prijatelja, niti devojku - rekao je Olivarez.

Istakao je i da ubica nije imao krivični dosije, niti je povezivan sa kriminalnim grupama.

Olivarez je rekao da je Ramos imao jednu pušku u svom posedu kada je ušao u školu, a vlasti rade na utvrđivanju vrste puške i kapaciteta.

On je dodao da je napadač nosio prsluk kakav nose pripadnici SWAT timova, u kojima mogu da drže dodatnu municiju.

Olivarez je rekao da je baka napadača, koju je prethodno ranio, još živa i da vlasti pokušavaju da lociraju njegovog dedu i članove uže porodice.

Video: Svedok masakra u školi: Učenica je izašla krvava oko usta i nosa, dečak je plakao za umirućim drugom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    25. maj 2022 | 15:41

    U Americi u isti razred idu deca od 8 i od 10 godina?

  • Перагеније

    25. maj 2022 | 15:38

    СУВА СИРОТИЊА у унутрашњости САДа, не знају шта ће са собом. А кад би писали о дешавањима у малим, неважним местима у Вајомингу, Луизијани, па и Аризони... брр... Од нас и могу да сакрију, али од људи тамо не могу - сами себи стављају омчу...

  • Buč

    25. maj 2022 | 16:05

    Pih..americka vojska ubije toliko dece u svojim akcijama u svetu svakih 10 minuta. Ovo je za rubrike tipa medvedi se parili i mečka nije ostala osemenjena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA