≫ 

Potresni snimci iz Teksasa: Policija drži roditelje koji pokušavaju da ulete u školu i spasu decu od ubice

Kada su policajci stigli na lice mesta, Ramos je navodno pucao na njih, a zatim utrčao u školu, gde se zabarikadirao u učionici četvrtog razreda i ubio 19 dece i dvoje nastavnika. Policiji je od tog trenutka bilo potrebno još 90 minuta da proglasi pucnjavu završenom

  • 4

Video: Svedok masakra u školi: Učenica je izašla krvava oko usta i nosa, dečak je plakao za umirućim drugom

Društvenim mrežama kruži šokantan snimak, na kojem se vidi kako policajci u Teksasu sputavaju roditelje dok su pokušavali da spasu svoju decu od pomahnitalog ubice Salvadora Ramosa, koji je uleteo u osnovnu školu i počeo da ubija mališane.

Snimak se poajvio u trenutku dok ne postoji odgovor na pitanje zašto je trebalo toliko vremena da se dođe do ubice nakon prvog poziva hitne pomoći.

Salvador Ramos, 18, stigao je u školu u Juvaldeu u 11.30 sati, prethodno udarivši automobilom u ogradu. Pripadnik obezbeđenja škole je bio tu, ali nije uspeo da ga spreči da uđe unutra.

U školu su u to vreme takođe požurila dvojica policajaca. Ramos je prethodno pucao u lice svojoj baki u njihovoj kući, koja se nalazi na par kilometara od škole. Baka je, iako ranjena, uspela da pozove policiju i da ih upozori da je njen unuk naoružan.

Kada su policajci stigli na lice mesta, Ramos je navodno pucao na njih, a zatim utrčao u školu, gde se zabarikadirao u učionici četvrtog razreda i ubio 19 dece i dvoje nastavnika.

Policiji je od tog trenutka bilo potrebno još 90 minuta da proglasi pucnjavu završenom.

Sada, izvori kažu da se policija mučila da uđe u učionicu i da joj je bio potreban ključ da otvori vrata.

Na kraju je agent granične patrole uspeo da uđe unutra i u 13.06 stiglo je obaveštenje da je pucnjava okončana.

Ostaje pitanje zašto je policiji trebalo toliko vremena da uđe u učionicu u kojoj su deca bila zarobljena sa naoružanim napadačem.

Jedno dete je reklo da je moglo da se sakrije ispod stola, ali da je devojčica koja je vikala u pomoć kada je stigla policija ubijena.

- Kada su policajci došli, policajac je rekao: "Viči ako ti treba pomoć!" I jedna od osoba u mom razredu je rekla 'pomoć.' Tip je čuo i ušao je i upucao je. Policajac je upao u tu učionicu. Tip je pucao u policajca. I policajci su počeli da pucaju - rekao je dečak.

Građani su dodatno pobesneli kada se pojavio snimak koji prikazuje kako policajci čak drže neke roditelje dok su pokušavali da uđu unutra.

Na snimku se vidi kako je policajac prikovao roditelja za zemlju, dok drugi koji nosi tejzer čuva stražu u blizini.

Na drugim snimcima se vidi kako roditelji mole policiju: 'Šta to radiš!? Uđite u zgradu!'

Havijer Kazares rekao je za The Washington Post da je stigao u školu Rob ubrzo nakon što je čuo da se nešto dešava u školi koju pohađa njegova ćerke.

Kako je rekao, ubrzo mu se kod ulaznih vrata zgrade pridružilo nekoliko drugih muškaraca, čija su deca takođe bila u školi.

- Bilo je pet ili šest očeva, čuli smo pucnje, a policajci su nam govorili da se pomerimo nazad. Nismo brinuli o sebi, želeli smo da upadnemo u zgradu. Govorili smo "idemo", bili smo zabrinuti, želeli smo da izbavimo naše bebe - rekao je on.

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    26. maj 2022 | 17:47

    jel vi znate koliko sta oni rade strancima u skolama ovde u americi? da znate nikada nebi dosli ovde a kamoli pomislili da decu posaljete u skolu. ovde je tolika diskriminacija da nema nigde na svetu veca diskriminacije do amerike

  • Bot

    26. maj 2022 | 18:06

    Kada je jedna drzava u stanju da srusi 2 najvece zgrade na svetu a pored njih i jos jednu sa tajnim papirima i da ubiju nekoliko hiljada svojih ljudi samo da bi dobili izgovor za napad na drugu drzavu i da joj ukradu naftu, onda me cudi kako i ovi policajci nisu pucali u decu.

  • Kiza

    26. maj 2022 | 17:27

    Ne postoji užasna vest iz USA koja mene može da potrese, njima se samo vraća ono što rade po svetu i sva ubijena deca koja su im na duši, koju su ubijali po celoj planeti, ali to je za njih kad su oni u pitanju samo kolateralna šteta nisu to deca, majke starci samo šteta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA