Lavrov uporedio dešavanja u Buči kod Kijeva sa Račkom: "To je ista šema"

Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti - to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem - navodi šef ruske diplomatije

  • 15
Sergej Lavrov Tanjug/AP

Kada je nešto u interesu SAD onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju zemlju koja je na 10.000 kilometara udaljena od njihove obale - Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu RT.

- Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti - to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali - ispričao je Lavrov.

On je podsetio da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS-a, proglasio genocidom nekoliko leševa koja su otkriveni u selu Račak.

Kako se kasnije otkrilo, nisu bila u pitanju tela civila, već militanata, preobukli su ih u civilnu odeću i razbacali.

- Na isti način je to bilo urađeno i 23. aprila u Buči, kod Kijeva. To je ista šema. Ona radi, nezavisno od toga da li ona nekoga ubeđuje ili ne. Oni nisu ni morali nikoga da ubeđuju. Izbombardovali su Jugoslaviju. Formirali nezavisno Kosovo, kršeći sve principe OEBS-a. Samo su rekli: tako će biti - dodao je on.

Na Krimu, nakon referenduma, oni su rekli: samoproglašenost Kosova može, a samoproglašenost Krima - ne, to se sve vidi golim okom, i za to niko i ne pocrveni od stida, zaključio je Lavrov.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    27. maj 2022 | 07:51

    Ma to mi znamo, ali ste se i vi Rusi kasno setili da o tome glasnije pričate, tek kada je vama zatrebalo.Mi od toga sada nemamo ništa.U tome i jeste problem što Američka propagandna mašinerija. lomi, a niko od onih koji bi mogli,se ne suprotstavlja značajno Zato Ameri i rade šta im se hoće, zato i jesu privatizovali međunarodne organizacije, zato i napadaju suverene države kad im je volja, zato i imaju ekskluzivno pravo na to, jer su ga sami sebi dali.

  • Čupo

    27. maj 2022 | 14:46

    I ovi Balkan spomjnju samo kada im je to u interesu. ne podržavaju oni nas zbog velike ljubavi prema nama već zbog svojih interesa i prepucavanja sa Zapadom.

  • M

    27. maj 2022 | 07:53

    Ajde molim Vas lavrov, zaharova, putine i ostali manite se poredjenja sa nama i nasom situacijom. Nikakve koristi nemamo a samo nam probleme pravite i stvarate situaciju da nas opet po losem pominju u svetskim medijima kao 90tih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA