≫ 

Političar rekao da je ubica iz Teksasa bio hapšen pre 4 godine: Ubrzo je stigao i demanti

Vlasti su ranije saopštile da ubica Salvador Ramos nije imao krivični dosije kao odrasla osoba, ali da je možda imao maloletnički dosije

  • 0
Teksas Uvalde škola pucnjava napadač Salvador Ramos Fičer Foto-montaža: Tanjug/AP, Društvene mreže

Nakon što je zastupnik u Predstavničkom domu, Toni Gonzales, rekao da je napadač Salvador Ramos, ubica koji stoji iza masakra uz kojem je ubijeno 19 dece i dvoje odraslih u pucnjavi u osnovnoj školi Rob u gradu Juvaldi u Teksasu - već bio uhapšen pre četiri godine, i to zato što je pretio pucanjem u školu, pojavila se informacija da ovo ipak nije tačno. 

Naime, FOX news je sada preneo da su teksaški rendžeri potvrdili za medij da informacija o hapšenju Ramosa pre četiri godine nije tačna.

Kako dodaje medij, pre nekoliko godina uhapšena su dvojica maloletnika zbog planiranja pucnjave, ali da napadač iz Juvaldija nije bio umešan u taj incident.

- On tada nije bio uhapšen - prenosi FOX News svoja saznanja.

Da podsetimo, ranije danas je Gonzales, čiji kongresni okrug uključuje grad Juvalde, rekao za Fox News, kako prenosi Mediate, da je u četvrtak uveče saznao da je ubica bio uhapšen kao maloletnik pre četiri godine, jer je imao plan da će, kada bude punoletan u 2022. godini, pucati na školu.

- Postoji velika rupa, moramo da protresemo sve činjenice, da shvatimo šta se desilo. Gde su rupe i da se uverimo da se to više neće ponoviti. Ali ako su ga organi za sprovođenje zakona već identifikovali pre četiri godine kao pretnju, moramo da shvatimo zašto Ramos nije uklonjen pre ovoga - rekao je zastupnik.

Vlasti su ranije saopštile da Ramos nije imao krivični dosije kao odrasla osoba, ali da je možda imao maloletnički dosije. Maloletnički dosijei, inače, nisu dostupni široj javnosti.

Vašington post je objavio da je Ramos živeo težak život sa svojom majkom, za koju su rekli da se drogirala. Ona je navodno rekla da je pokušala da ga izbaci iz kuće, nateravši ga da vrišti na nju.

Ramos je legalno kupio puške nekoliko dana nakon što je prošle nedelje napunio 18 godina.

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA