≫ 

Misteriozna smrt mladića: Ušao je u taksi posle noćnog provoda, ubrzo je bio mrtav

Njihova poslednja stanica bilo je popularno mesto u srcu četvrti na koje pretežno izlazi LGBT populacija

  • 0
Julio Ramirez

Foto: Privatna arhiva

Socijalni radnik Hulio Ramirez (25) sastao se sa prijateljem 20. aprila u noćnom izlasku u "Paklenoj kuhinji", kvartu na Menhetnu u blizini Tajms skvera u Njujorku, poznatom po restoranima i barovima.

Njihova poslednja stanica bilo je popularno mesto u srcu četvrti na koje pretežno izlazi LGBT populacija.

Snimci nadzora sa obližnje sigurnosne kamere pokazuju kako Ramirez odlazi sa tri neidentifikovana muškarca u 3:17 ujutru, prema rečima njegovog brata Karlosa, koji je rekao da su ga obavestili istražitelji. Četvorica muškaraca su zatim ušla u obližnji taksi, rekao je policijski izvor, ali Ramirez je bio sam na zadnjem sedištu u 4:10 ujutru kada je taksista prišao policajcu udaljenom oko 4 kilometara u naselju na Menhetnu i rekao da njegov putnik ne reaguje.

Uprkos naporima da mu spase život od strane policajca i tima Hitne medicinske pomoći, Ramirez je proglašen mrtvim u obližnjoj bolnici u 4:49 ujutru, 21. aprila, rekao je policijski izvor, dodajući da je prvobitni uzrok smrti naveden kao "moguće predoziranje drogom". Ramirezov zvanični "uzrok i način smrti čekaju dalje analize", rekao je medicinski istražitelj, koji je za NBC News u mejlu rekao da bi to moglo da potraje "najmanje nekoliko nedelja". Kada je umro, ni novčanik ni telefon nisu bili kod njega.

Sada, više od mesec dana kasnije, Ramirezova porodica i prijatelji imaju više pitanja nego odgovora dok pokušavaju da slože šta se dogodilo u njegovim poslednjim satima. Ko su bili ljudi koji su sa njim ušli u taksi? Da li je bio drogiran? Da li istražitelji daju prednost njegovom slučaju? Gde su mu telefon i novčanik? Ko je ispraznio njegove bankovne račune u danima nakon njegove smrti?

Noćni izlazak u "Paklenoj kuhinji"

Ramirezovi prijatelji su ga opisali kao "dragog i pametnog" mladića, a prema rečima njegovog brata, Ramirez je "verovao u služenje siromašnim zajednicama". Poreklom sa Long Ajlenda u Njujorku, tek se preselio u grad Njujork prošle godine nakon što je stekao diplomu i dve magistarske diplome na Univerzitetu u Bafalu. Živeo je i radio u kvartu Bušvik u Bruklinu, gde je bio dvojezični savetnik za mentalno zdravlje.

Kao i mnogi pripadnici LGBT populacije u Njujorku, bio je čest posetilac "Paklene kuhinje", koja, zajedno sa svojim južnim susedom, Čelsijem, navodno ima najveću koncentraciju LGBTQ barova i resursa u gradu - a možda i u svetu.

U njegovom poslednjem izlasku u "Paklenoj kuhinji", Ramirez se sastao sa svojim prijateljem Karlosom Kamačoom, 24-godišnjim ambicioznim glumcem koji živi u komšiluku. Kamačo je rekao da su se on i Ramirez sastali 20. aprila u 19 časova i posetili tri mesta.

Dva prijatelja, koji se poznaju od juna, razdvojili su se nešto pre 3 sata ujutru, prema njihovoj poslednjoj razmeni poruka, koju je Kamačo podelio sa NBC News-om.

U 2:58, Kamačo je rekao Ramirezu da je u jednom od klubova, a minut kasnije Ramirez je odgovorio rekavši da je bio ispred bara. U 3:10, Ramirez je rekao svom prijatelju da izađe napolje. Nakon što nije dobio odgovor, Ramirez je poslao poruku Kamaču, koji živi u blizini, u 3:29 ujutru, da pita da li je otišao kući. Kamačo je odgovorio u 3:45 ujutru da potvrdi da je kod kuće i zamolio svog prijatelja da dođe. Ramirez nikada nije odgovorio.

U 12.10 časova 21. aprila, Kamačo je poslao naknadnu poruku Ramirezu pitajući ga "šta se dogodilo" prethodne noći. Pojavilo se upozorenje koje obaveštava Kamača da je njegova poruka Ramirezu "pročitana", iako je, a Kamačo u to vreme to nije znao, njegov prijatelj proglašen mrtvim više od sedam sati ranije.

"Znao sam da se nešto sprema"

Ranije te večeri, Ramirez se dopisivao sa Šivom Kembel, prijateljicom iz Bafala sa kojom je bio u "stalnom kontaktu", prema njenim rečima. Dopisivali su se o uštedi novca i filmovima Adama Sendlera pre nego što je Ramirez prestao da odgovara u 22:25 sati 20. aprila.

Kembel je rekla da su ona i Ramirez ostali bliski nakon što su se upoznali kao brucoši i, kao i mnogi mladi prijatelji, koristili su funkciju deljenja lokacije na svojim iPhone uređajima. To su činili proteklih nekoliko godina, pa je Kembel rekla da se zabrinula kada je 21. aprila u 3:46 ujutru iskočilo upozorenje koje je glasilo: "Hulio Ramirez je prestao da deli lokaciju sa vama".

Nastavila je da šalje Ramirezu poruke tokom celog dana 21. aprila pitajući ga gde je i da li je dobro. Njena zabrinutost se pretvorila u uzbunu kada je primetila da je boja tekstualnih poruka koje mu je slala pretvorena iz plave u zelenu, što može ukazivati da je njegov telefon isključen ili da je isključen.

- Hulio nikada ne dozvoljava da mu telefon ostane bez baterije - rekla je.

- Čak i da je izgubio telefon, poslao bi mi poruku na svom iPad-u, tako da sam znala da se nešto dešava - dodala je.

Njena poslednja poruka Ramirezu bila je 22. aprila u 8:06.

- Ramirez, da li se nešto dogodilo? - napisala je tada.

Ubrzo će otkriti da je proglašen mrtvim više od 24 sata ranije.

"Pravda za Hulija"

Hulio Ramirez je sahranjen na groblju u Njujorku 30. aprila. Dve nedelje kasnije, 14. maja, njegova porodica i prijatelji održali su pomen u Bafalu.

U nedeljama nakon njegove misteriozne smrti, njegovi najmiliji su pokušavali da podignu svest o njegovoj priči dok čekaju dodatne informacije o uzroku njegove smrti.

U objavi na Instagramu 9. maja, podeljeni su neki od detalja u vezi sa njegovom smrću i rečeno da njegova "priča mora da se reši i čuje". Zamolili su za "pravdu za Hulija".

- Pozivamo vas da podignete svest o smrti Hulija Cezara Ramireza, da date glas gej Latino muškarcima koji su žrtve zločina u ovom gradu i da tražite pravdu za voljene koje je ostavio iza sebe. Huliova priča se mora čuti - napisali su.

Video: Pomahnitali taksista uleteo među ljude u centru Moskve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA