Majka ubijena u školi u Teksasu, otac umro 2 dana kasnije: Njihova ćerka im napisala srceparajuću poruku

hrvana ćerka para, Lilijana (15) napisala je svojim roditeljima: "Vaša imena neće biti zaboravljena"

  • 0

Ćerka ubijene učiteljice Irme Garsije, koja je u nekoliko dana ostala bez oba roditelja, napisala im je srceparajuću poruku.

Irma (48) je ubijena iz vatrenog oružja zajedno sa koleginicom nastavnicom Evom Mireles (44) i 19 đaka u utorak kada je Salvador Ramos (18) otvorio vatru na osnovnu školu u Juvaldi u Teksasu.

Irmin muž Džo je preminuo dva dana kasnije od srčanog udara koji je njegova porodica pripisala žalosti zbog gubitka supruge sa kojom je proveo 24 godine.

Shrvana ćerka para, Lilijana (15) napisala je svojim roditeljima: "Vaša imena neće biti zaboravljena".

Jedna od poslednjih stvari koje je 50-godišnji tata četvoro dece uradio bila je polaganje cveća na spomenik žrtvama masakra u školi na trgu ispred gradskog suda.

Sada je dodat i krst koji nosi njegovo ime, gde su ožalošćeni ostavili cveće, čestitke i brojanice.

Srceparajuća poruka devojčice koja je ostala bez roditelja

- Tata, znam da je ovo bilo previše za tebe. Tvoje srce to nije moglo da podnese. Provešću ostatak života boreći se za tebe i mamu. Vaša imena neće biti zaboravljena. Vaša ćerka, Lilijana - napisala je Lilijana ovog vikenda.

Porodica druge žrtve, 10-godišnje Anabel Rodrigez, bila je neutešna dok je čitala poruku njoj u čast, na istom spomeniku ovog vikenda.

Irma i Eva su očajnički pokušavale da zaštite učenike četvrtog razreda osnovne škole Rob od kiše metaka kada je Ramos upao u učionicu. Koristio je pušku AK15 koju je kupio na svoj 18. rođendan, samo nekoliko dana ranije.

Pre nego što je stigao u školu, upucao je svoju baku Seliju Gonzales (66).

Policajci su se našli na udaru vatre nakon što je otkriveno da nisu ušli u učionicu duže od 40 minuta uprkos mahnitim pozivima dece. U petak je pukovnik Stiven Mekro, direktor Teksaškog odeljenja za javnu bezbednost, rekao da je "to bila pogrešna odluka".

Džo i Irma, koji su takođe imali sinove Kristijana (23) i Hozea (19) i mlađu ćerku Alisandru (13) biće sahranjeni u sredu.

Par se venčao 1997. godine, nakon što su se zaljubili u srednjoj školi. Biće sahranjeni zajedno nakon privatne ceremonije u crkvi Svetog srca u Uvaldeu.

Ljudi doniraju milione deci preminulog para

Za decu ubijene učiteljice Irme i njenog supruga koji je preminuo nekoliko dana kasnije, prikupljeno je više od 2,5 miliona dolara.

- Irma je bila supruga, majka 4 dece, rođaka, sestra, ćerka, tetka i divna osoba. Ona bi bukvalno uradila sve za bilo koga…bez pitanja - napisala je Debra Ostin, njena rođaka na GoFundMe kampanji koju je kreirala.

- Ona je volela svoju đake i umrla je pokušavajući da ih zaštiti - dodala je.

Početni cilj kampanje bio je 10.000 dolara.

- Sto odsto prihoda ići će porodici Garsija za razne troškove - rekla je Debra.

Do nedelje popodne, dato je 46.400 donacija, ukupno 2.593.860 dolara.

Džon Martinez, nećak Irme Garsije, takođe je pokrenuo GoFundMe za porodicu preminulog para, koji je prikupio preko 500.000 dolara i kasnije je kombinovan sa prikupljanjem sredstava koje je organizovala Debra.

Video: Potresan video roditelja koji čekaju da prikupe decu nakon masovne pucnjave školi u Teksasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA