≫ 

Pitali su Zelenskog da li bi bilo sukoba u Ukrajini da je Tramp predsednik: Ovako je odgovorio

Zelenskog je u utorak u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, intervjuisao voditelj Newsmax-a Rob Šmit o specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini

  • 21
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imao je intervju sa voditeljem Newsmax-a koji ga je tokom razgovora između ostalog upitao da li bi bilo rata u Ukrajini da je Donald Tramp i dalje predsednik SAD.

Zelenskog je u utorak u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, intervjuisao voditelj Newsmax-a Rob Šmit o specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini.

- Da li mislite da je drugačije američko rukovodstvo, drugačije zapadno rukovodstvo, moglo da spreči ovu agresiju? Postoji mnogo Amerikanaca koji veruju da se ova invazija ne bi dogodila da je neko poput Donalda Trampa još uvek u Beloj kući. Kakav je vaš stav? - upitao je Šmit Zelenskog.

Zelenski je odgovorio da je zahvalan na pomoći koju je pružio aktuelni predsednik SAD Džo Bajden i da je za Ukrajinu najvažnija podrška američke javnosti, bez obzira na to koja je stranka na vlasti.

- Pa, verujem da je najvažnija pomoć naroda Sjedinjenih Država. Oni plaćaju poreze, a novac koji se izdvaja za podršku Ukrajini dolazi od poreza, i sve je to humanitarna, finansijska, vojna podrška Ukrajini. Tako da sam zahvalan sadašnjem predsedniku Sjedinjenih Država, kao i onima u političkim partijama koje nas podržavaju - rekao je.

- Žao mi je ako ću reći nešto što vam se ne dopada, ali za nas kao zemlju u ratu nije važno da li su demokrate ili republikanci. Narod Sjedinjenih Država je taj koji nas podržava - dodao je.

- Ne znam šta bi se desilo ako bi Donald Tramp bio predsednik Sjedinjenih Država u ovoj situaciji, tako da ne mogu da predvidim šta bi se desilo - Zelenski je kasnije dodao.

Ukrajinski predsednik je rekao da je važno da američke institucije poput Senata i Kongresa rade isto bez obzira na to ko je na vlasti, kako bi zadržale "vrednosti Sjedinjenih Država".

Newsmax je desničarski medij poznat po podršci Trampu.

Tramp je ranije tvrdio da bi njegov položaj na vlasti sprečio Rusiju da izvrši "invaziju".

- Da sam ja na funkciji, ova smrtonosna situacija u Ukrajini se nikada ne bi dogodila! - rekao je Tramp u izjavi 24. februara, na dan kada je Rusija počela specijalnu operaciju.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sen

    1. jun 2022 | 13:17

    Čovek nije svestan, što je više amerika slala naoružanja, sve više je mrtvih u Ukrajini. Trebao je više da posveti vremena za pregovore, pa makar i sa crnim đavolom. Za mene on je najodgovorniji za gubitak života u Ukrajini. Bolje je 10godina pregovarati nego minut ratovati. Nek BOG čuva i Rusiju i Ukrajinu.

  • Chicago

    1. jun 2022 | 13:10

    Pa da vas narod podrzava i ne bi bas reko, u ostalom ko pita narod bilo gde na svetu, narod ne odlucuje o NICEMU. Da se narod pita rata ne bi bilo nigde na svetu, ali vi politicari stalno nesto pametujete samo da bi ostali na vlasti sto duze.

  • Laki

    1. jun 2022 | 13:32

    Baš briga Američki narod za Ukrajinu.. Taj Američki narod je zatupljen i glup jedno 90%. Isprali su im mozgove..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA