≫ 

Bez kraljice na Dan zahvalnosti: Osetila slabost tokom današnje parade

Kraljica Elizabeta neće prisustvovati službi u katedrali Svetog Pola koja se održava u sklopu proslave "platinastog jubileja", odnosno 70 godina na čelu kraljevine

  • 4
Kraljica Elizabeta II London vojna parada platinasti jubilej Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II će sutra propustiti službu u katedrali Svetog Pavla nakon što je doživela "nelagodnost" na današnjoj proslavi platinastog jubileja, potvrdila je Bakingemska palata.

Kako je saopšteno iz Bakingemske palate, kraljica će službu propustiti jer je osetila slabost dok je danas gledala paradu u Londonu, prenosi Bi Bi Si.

Nacija se nadala da će kraljica prisustvovati službi, ali su i ranije iz palate rekli da će njeno prisustvo biti potvrđeno dan pre samog događaja.

U saopštenju Bakingemske palate navodi se da je ova odluka doneta nerado, a da su u donošenju odluke presudili faktori poput putovanja koje bi kraljica morala da obavi, ali i aktivnosti kojima bi morala da prisustvuje.

Kraljica Elizabeta danas je učestvovala u proslavama "platinastog jubileja" kojima se obeležava njenih rekordnih 70 godina na britanskom tronu.

Danas se uz početak jubileja obeležava i 69. godišnjica krunisanja Elizabete, koja je postala kraljica nakon smrti svog oca DŽordža VI u februaru 1952. godine.

Proslave su počele vojnom paradom u centru Londona, a kraljica je pozdravila 1.500 vojnika i oficira sa balkona Bakingemske palate.

U podne je u čast kraljice u Londonu i širom Britanije vojska izvela počasni plotun, potom i počasni prelet avionima koje je kraljica gledala s balkona.

Video: Čudan momenat na banketu: Tramp dodirnuo kraljicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA