≫ 

Hrvat ranjen tokom sukoba u Ukrajini: Sumnja se da je bio član puka Azov, čeka ga premeštanje u Hrvatsku

Hrvatski državljanin, se navodno borio kao dragovoljac na ukrajinskoj strani i ima potpisan ugovor sa Ukrajinom

  • 14
Vojska Hrvatske, Hrvatska Foto: Shutterstock

Hrvatski državljanin koji se borio u Ukrajini, kako saznaje Jutarnji list, nedavno je ranjen u borbi i očekuje se njegov povratak u Hrvatsku.

On je, kako je Jutarnjem listu potvrđeno u Ministarstvu spoljnih i ev0ropskih poslova, prevezen na sigurno mesto odakle će mu biti osiguran prevoz i nastavak puta za Hrvatsku gde će nastaviti lečenje u jednoj od zagrebačkih bolnica.

- Potvrđujemo informaciju o povređenom hrvatskom državljaninu u Ukrajini, koji je zajedničkim naporima Ministarstva spoljnih i evropskih poslova i Ministarstva zdravstva sa ukrajinskim vlastima prevezen na sigurno odakle će mu biti osiguran prevoz i nastavak puta za Hrvatsku gde će nastaviti liječenje - saopšteno je.

Hrvatski državljanin, se navodno borio kao dobrovoljac na ukrajinskoj strani i ima potpisan ugovor sa Ukrajinom. Najveći deo hrvatskih dobrovoljaca nalazi se u sklopu puka "Azov".

Milanović traži hitnu razmenu ranjenog državljanina Hrvatske

Hrvatski predsednik Zoran Milanović zatražio je da ranjeni hrvatski državljanin u Ukrajini bude što pre razmenjen i vraćen u Hrvatsku.

- Ja želim da on bude razmenjen što pre. Ne znam o kome se radi, ali s obzirom na to da je hrvatski državljanin, dakle naš je, ako postoji bilo kakva mogućnost treba da bude što pre razmenjen i vraćen - naveo je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Ministar zdravlja Vili Beroš je ranije rekao da je stanje ranjenog državljanina Hrvatske stabilno i da veruje da će lečenje nastaviti u KBC Dubrava u Zagrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA