≫ 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije uvelo individualne sankcije 61 američkom zvaničniku

Ministarstvo je navelo da je uvelo individualne sankcije kao odgovor za stalno širenje američkih sankcija protiv ruskih političkih i javnih ličnosti, kao i predstavnika domaćeg biznisa

  • 2
Sankcije Rusiji Rusija Foto: Shutterstock

Rusija je uvela individualne sankcije 61 američkom zvaničniku, uključujući američku ministarku finansija Dženet Jelen i sekretarku za energetiku Dženifer Grenholm kao i vodeće rukovodioce odbrane i medija, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je uvelo individualne sankcije kao odgovor za stalno širenje američkih sankcija protiv ruskih političkih i javnih ličnosti, kao i predstavnika domaćeg biznisa, preneo je Rojters.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen, sekretarka za energetiku Dženifer Granholm i trgovinska predstavnica Ketrin Taj su među onima kojima je sada zabranjen ulazak u Rusiju jer ono što ministarstvo spoljnih poslova priznaje da je odmazda za „stalno širenje američkih sankcija ruskim političkim i javnim ličnostima, kao i predstavnicima domaći poslovi”.

Uključeni su i Edvard Bastijan, izvršni direktor Delta Air Linesa, direktorka komunikacija Bele kuće Kejt Bedingfild i Džefri Sprečer, predsednik njujorške berze.

Džo Bajden je bio na listi od 963 osobe koje je Rusija sankcionisala prošlog meseca, uglavnom simboličnim gestom.

Ta lista je blokirala državnog sekretara Antonija Blinkena, lidera većine u Senatu Čaka Šumera, sekretara odbrane Lojda Ostina i šefa CIA Vilijema Bernsa da uđu u Rusiju.

Takođe su nametnute „doživotne“ zabrane bivšim američkim senatorima Džonu Mekejnu, Hariju Ridu i Orinu Heču, koji su već umrli.

Video: Ruski lovci snimili susret sa američkim izviđačem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    6. jun 2022 | 21:29

    Bravo za Rusiju teraj to sve napolje ne trebaju tu nato spijuni

  • 011

    6. jun 2022 | 21:24

    Baš su i prestrašili baš će Amerikanci da putuju u Rusij.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA