Policajci u SAD odbili da pomognu čoveku koji se davio: "Ne nameravam da skočim unutra zbog tebe"

Vlasti za sada nisu otkrile imena troje policajaca, samo su navele da su oni sada na "plaćenom administrativnom odsustvu" dok Odeljenje za javnu sigurnost Arizone ispituje celi slučaj

  • 2
Davljenje Foto: Pixabay

Troje policajaca u američkoj saveznoj državi Arizoni suspendovano je sa posla, nakon što nisu spasili beskućnika koji se utapao.

Na nedavno objavljenim snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako Šon Bikings (34) ulazi u jezero u gradu Tempe i upozorava policiju da namerava da izvrši samoubistvo.

Međutim, ono što je mnoge zaprepastilo je činjenica da niko od policajaca koji su bili na mestu događaja nije intervenisao da ga spasi.

Jedan od njih je čak rekao: "Ne nameravam da skočim unutra zbog tebe".

Bikings je ušao u jezero, neko vreme je zvao pomoć,a zatim je nestao pod vodom i kasnije je proglašen mrtvim. Gradske vlasti su saopštile da je smrt "nezaštićenog člana zajednice Tempe" prava tragedija, piše BBC.

Incident se dogodio 28. maja oko 17 časova, kada su policajci odgovorili na dojavu o navodnoj tuči između muškarca i njegove parnerke u centru grada. Prema saopštenju grada, par je "potpuno sarađivao s policijom i zatim su negirali da je došlo do bilo kakvog fizičkog sukoba".

Međutim, policijski snimci su pokazali da se Bikings popeo preko metalne ograde koja deli šetalište od jezera i ušao u vodu, dok su policajci proveravali imena para. Rekao je policajcima da ide "na kupanje" i zaplivao prema mostu čak i nakon što su ga policajci upozorili da kupanje u jezeru nije dopušteno.

Transkript ostatka videa, koji nije podeljen s javnosti, pokazuje kako on više puta upozorava policiju da je situacija opasna i da može da se udavi, a čak je i njegova prijateljica govorila da je situacija opasna.

- On se pred vama utapa, a vi nećete da mu pomognete - vikala je ona.

Vlasti za sada nisu otkrile imena troje policajaca, samo su navele da su oni sada na "plaćenom administrativnom odsustvu" dok Odeljenje za javnu sigurnost Arizone ispituje celi slučaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    7. jun 2022 | 08:28

    Ni ja ne bih skakao za njim. Da je kupač koji je počeo da se davi, svakako bi skočio u vodu i da probam da pomognem, a ovaj ide da se ubije i šta, treba još neko fa se udavi zbog njega.

  • Vladimir

    7. jun 2022 | 09:41

    Kad nekom spasimo život, odgovorni smo za sve što uradi posle toga. Ovog svakako nije trebalo spasavati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA