Zelenski otkrio dokle se stiglo u pregovorima sa Moskvom: U Severodonjecku se vode žestoke ulične borbe

On je priznao da Rusi imaju brojčanu prednost, ali da se Ukrajinci drže

  • 12
Volodimir Zelenski Ukrajina rat u Ukrajini Rusija Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da se u Severodonjecku vode žestoke ulične borbe, i priznao je da ruske snage imaju brojčanu prednost.

U svom poslednjem obraćanju naciji, Zelenski je rekao da ukrajinske snage imaju svaku šansu da uzvrate borbu i da se "snažno drže".

- Naši heroji drže svoje pozicije u Severodonjecku. Žestoke ulične borbe nastavljaju se u gradu. Ruska vojska pokušava da upotrebi dodatne snage u pravcu Donbasa, ali je 103. dan, a ukrajinski Donbas stoji. Čvrsto stoji - rekao je Zelenski.

Govoreći na odvojenom brifingu u Kijevu, Zelenski je rekao da se ukrajinske snage koje brane Severodonjeck drže uprkos napadu ruskih trupa, ali da je situacija na istočnom frontu teška.

- Gradovi Severodonjeck i Lisičansk su danas mrtvi gradovi - rekao je on.

On je dodao da se između 10.000 i 15.000 civila i dalje nalazi u Severodonjecku, koji nedeljama gađaju ruske snage.

Zelenski je rekao da mirovni pregovori sa Rusijom stoje na "nultom nivou", a da se u međuvremenu razvila "najopasnija situacija" u regionu Zaporožje, čiji su delovi pod kontrolom Rusije.

Video: 100 dana sukoba u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    7. jun 2022 | 09:21

    Da ima puno civila ali koje vaša vojska gadja, a optuzuje drugu stranu. Hvala Bogu Imamo i mi izvore informacija sa lica mesta, naše časne izvestace, tako da tu podvalu ne gutamo.Žalosno je sto mediji prenose samo ukrajnske vesti kraj nasih novinara koji su na licu mesta, a ne u foteljama redakcija, ali se njihove vesti ignorisu.Ipak ko hoce moze pronaci put do istine.Jadno je sta se tom narodu tamo radi u 21 veku i svi se prave ludi i veruju ovom zelenom koji ih je ubacio u tezak polozaj zbog ambicija Amerike. Kada ga se oslobode sam narod ce svedociti bez straha o svemu.

  • Z

    7. jun 2022 | 08:57

    Sa tobom se nema šta pregovarati, ti si bolestan!

  • Srbija

    7. jun 2022 | 10:22

    Zeleni,kada rusija proglasi pobedu za koji mesec.Da li ćeš I dalje da pričaš Kako ne odustajete I Kako ste vi sila?Šta ćeš reći svom izmorenom narodu koji su izgubili svoje najmilije u borbama?da li ćeš opet učiti američke tekstove I glumiti heroja?kada ste pobedili na evroviziji ,rekao si da ćete evroviziju dovesti u marioplj??sve što pričaš postaje presmešno..Ti si jedno zlo koje se prodalo americi I britaniji.Da voliš svoj narod ne bi nikada dozvolio da amerika i Bilo ko meša prste u odnose sa rusijom.I eto doveo si svoju zemlju do Teške propasti.Narod kada shvati šta si uradio proćićeš Kao gadafi…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA