Srbin u kupaćem uhapšen na Malti: Krio se od policije mesecima, prilikom hapšenja povredio četiri policajca

U Srbiji se traži Nikola Vujković, uhapšen kod Gžire na Malti, zbog posedovanja ili proizvodnje nelegalnog eksploziva i vatrenog oružja

  • 1

Na Malti je uhapšen srpski državljanin Nikola Vujković (33) posle četiri meseca bekstva i potrage posle njegovog napada na jednog Maltežanina, ali i zbog više drugih dela, među kojima je i poternica iz Srbije, prenosi Lovin Malta.

Čovek koga je za vikend uhapsilo čak sedam policajaca u Gžiri na Malti, tražen je u Srbiji zbog posedovanja ili proizvodnje nelegalnog eksploziva i vatrenog oružja, i, navodnog, korišćenja lažnog pasoša.

Ovaj detalj objavljen je danas na ročištu protiv Vujkovića, srpskog državljanina koji živi u Marsaskali. Njegovo hapšenje prošlog vikenda, snimljeno je kamerom i postalo je viralno.

Policijski inspektor Deril Far je tokom sudske sednice izneo informacije iz Interpolovog sistema koje pokazuju da se Vujković traži u Srbiji zbog navodne umešanosti u posedovanje ili proizvodnju ilegalnog eksploziva i vatrenog oružja.

Okrivljeni je navodno pobegao iz Srbije koristeći lažni, hrvatski, pasoš.

Vujković je optužen i da je 17. februara teško ranio jednog Maltežanina tokom tuče u objektu Marsaskala, kao i da je narušio javni red. On je takođe optužen za korišćenje lažnog pasoša i davanje lažnih podataka 5. marta, kao i za otpor prilikom hapšenja, napad, pretnje i lakše ranjavanje četiri policajca 5. juna.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Lovin Malta (@lovinmalta)

Advokati Metju Ksuereb i Mišel Sciriha, zastupnici Maltežanina kog je Vujković napao prošlog februara, zatražili su nalog za zaštitu klijenta i njegove porodice, koji je sudija odobrio.

Vujković se izjasnio da nije kriv i zadržan je u pritvoru.

Video: Izbacivač prebio Poljaka ispred noćnog kluba na Malti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA