Brutalno ubistvo zbog parkinga: Čovek vrištao "umrite" dok je ubadao par kojem su deca spavala na spratu

Vojni veteran Kolin Rivs (34) priznao je ubistvo Dženifer (33) i Stivena (36) Čepl iz nehata, ali tvrdi da je to počinio usled smanjene odgovornosti za svoje postupke. Krivi

  • 0
Jennifer Chapple Stephen Chapple privatna arhiva

Avganistanski veteran Kolin Rivs, bivši vojnik koji je tokom navodne svađe oko parkinga likvidirao bračni par dok su njihova deca spavala na spratu, priznao ubistvo komšija Stivena i Dženifer Čepl u njihovoj kući u selu Norton Ficvaren u Somersetu, ali negira svoju odgovornost. 

Kako je rečeno poroti u Bristolskom krunskom sudu, Rivs, koji je bio umešan u dugoročni spor sa parom oko parkinga na novoizgrađenom stambenom kompleksu, tokom napada na njih je urlao "umrite, j***, umrite" dok ih je ubadao bodežom koji mu je dala vojska, prenosi Mirror. 

U noći ubistva, 34-godišnjak se popeo na ogradu koja je odvajala njegovu baštu od dvorišta žrtava i ušao na zadnja vrata, a potom ih je napao nožem u dnevnoj sobi. Poroti je prikazan snimak sigurnosne kamere Čeplsovih koja je bila na zadnjim vratima, a na kojoj se vidi Rivs kako se penje na njihovu ogradu i ulazi. Nekoliko sekundi kasnije se može čuti kako žena vrišti od užasa, a Rivs viče "umri, j***, umri".

Snimak je bio toliko uznemirujući, da su mnogi članovi porodica žrtava koji su sedeli u sudnici, odlučili da napuste sud pre nego što je pušten. Gospođa Čepl (33) zadobila je šest uboda nožem u gornji deo grudnog koša i ramena, što je izazvalo smrtonosne povrede, i kako je rekao tužilac Adam Fist, nije imala ni priliku da ustane sa sofe da se odbrani.

Čepl (36), pronađen je blizu zadnjih vrata i takođe je zadobio šest uboda nožem, kao i tri druge lakše povrede. Ni jedno od njih nije imao povrede karakteristične za samoodbranu,  što ukazuje na brzinu napada.

Poroti je rečeno da je Rivs, koji je bio inžinjer komandosa u britanskoj vojsci, priznao ubistvo ovog para i izjasnio se krivim za njihovo ubistvo iz nehata. Optuženi je tvrdio da je patio od "abnormalnosti mentalnog funkcionisanja", a porotnicima je rečeno da će njihov posao biti da odluče da li je to istina. Nakon ubistava, Rivs se vratio preko ograde i telefonirao policiji da im kaže da je nožem ubio komšije.

Samo nekoliko dana pre napada, gospođa Čapl je bila žrtva "posebno neprijatnog verbalnog napada" od strane Rivsa, rekao je advokat poroti, što je takođe snimljeno kamerom žrtve. Poroti je prikazan snimak Rivsa kako prilazi ženi ispred njene kuće 11. novembra nakon ranije svađe.

Supruga mu rekla da želi rastanak

Pored spora oko parkiranja, u veče ubistava, ubicina supruga je rekla svom mužu da želi da se razdvoje. Kamera u njihovoj sobi snimila je taj razgovor koji je pušten poroti, u kome mu supruga saopštava da "postoji samo određeni broj godina da mogu da podnesem tvoja s****“.

Gospođa Rivs je rekla policiji da je umesto odgovora, Rivs sišao dole, pa se vratio opet gore pre nego što je ponovo sišao i izašao napolje.

- U tom trenutku je čula vrisak - rekao je advokat.

Gospođa Rivs je pozvala svoju majku i tasta kada je primetila da bodež nedostaje u okviru za slike u kojem je obično bio izložen pored fotografija iz vremena Rivsovog boravka u vojsci.

- Nejasno je da li je ovaj spor oko parkiranja, tenzije u braku optuženog ili kombinacija ovih stvari dovela do toga da optuženi ubije svoje komšije - objasnio je advokat Fist moguće okidače za ovo ubistvo.

Kada ga je policija ispitivala o njegovim postupcima, okrivljeni je odlučio da iskoristi svoje pravo na ćutanje.

Poroti je najavljeno da će saslušati dokaze dvojice psihijatara o Rivsovom mentalnom stanju.

Video: Horor u Njujorku: Pucnjava u metrou, svuda krv, ima i ranjenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA