≫ 

"Imao je ozbiljne psihičke probleme": Oglasila se sestra napadača iz Berlina čijim autom je izazvao incident

Grdonačelnica Berlina Franciska Gifaj rekla je da policija još uvek ispituje Gora kako bi pokušali da utvrde motiv napada

  • 0
Napadač iz Berlina Gor H Printskrin: Twitter

Gor H. (29), Nemac poreklom iz Jermenije koji je juče izazvao haos na ulicama Berlina kada je automobilom uleteo u grupu učenika koji su bili na izletu, imao je ozbiljne psihičke probleme, tvrdi njegova sestra.

On se juče u blizini Memorijalne crkve Kajzer Vilhem svojim "reno klijom" zaleteo u grupu đaka iz Hesena, usmrtivši 51- godišnju nastavnicu. U incidentu je povređena još jedna nastavnica i 14 učenika, od kojih su šest u teškom stanju.

U međuvremenu se pojavio snimak nakon napada na kom se vidi kako napadač divlja, dok ljudi pokušavaju da ga obuzdaju, a ubrzo nakon toga u medijima su počele da kruže informacije da on navodno ima mentalne probleme.

Njegova 31- godišnja sestra je u intervjuu za nemački Bild rekla da je šokirana onim što je uradio, kao i da je automobil kojim je izazvao incident zapravo njen. Ona je takođe rekla da je on imao ozbiljne psihičke probleme.

Gorove komšije su takođe zaprepašćene onim što je on uradio, a njega opisuju kao srdačnu osobu koji se uvek javljao.

On je navodno od ranije poznat policiji zbog krivičnih dela koja su povezana sa imovinom.

Iako se ranije pojavila informacija da je napadač ostavio poruku u svom automobilu, nemačka policija je demantovala ove navode.

Video: Teroristički napad u Berlinu? Kolima uleteo u masu ljudi, jedna osoba stradala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA