Putin odložio konferenciju na kojoj odgovara na pitanja Rusa: Plaši se reakcija zbog Ukrajine ili je bolestan?

U poslednjih pet godina, konferencija je održana svakog juna, osim 2020. godine, kada je zbog pandemije korona virusa bila u decembru

  • 15
Vladimir Putin Moskva Rusija stadio Lužnjiki Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin iznenada je odložio godišnju maratonsku TV konferenciju na kojoj odgovara na pitanja običnih Rusa.

Postoje dve potencijalne terorije koje se spominju iza ove odluke. Jedna je da se plaši neprijateljskog ispitivanja zbog sukoba u Ukrajini, a druga se tiče njegovog zdravstvenog stanja i njegove sposobnosti da ostane na TV-u nekoliko sati neprekidno. Uobičajeno je da ove konferencije traju tri do četiri sata, prenosi The Sun.

Ovaj događaj na kojem ruski predsednik odgovara na pitanja običnih ljudi održao se četiri puta u junu u proteklih pet godina. Izuzetak je bio tokom pandemije korona virusa 2020. godine, kada je održana u decembru.

Iznenadno odlaganje događaja saopšteno je pre pet dana i od tada ne prestaje da intrigira. Rečeno je da će se održati u "doglednoj budućnosti", a pretpostavljalo se da će to biti ubrzo posle Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu, koji se završava 18. juna.

Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je datum održavanja "nepoznat" i da neće biti u junu.

Događaj "pitanja i odgovori" održava se od 2001. godine tokom predsednikovanja Putina. Izuzeci su bili 2004. i 2012. godina. Mogu se postaviti milioni pitanja, a Putin često odgovara na oko 70.

Za sada nije pružen nijedan razlog za odlaganje konferencije, a Peskov je sugerisao da će do nje ipak doći kasnije. Međutim, do ovoga je došlo usled sve većeg broja glasina koje se tiču narušenog Putinovog zdravlja.

Postoje spekulacije da Putin boluje od raka krvi, štitne žlezde ili abdomena i sugestije da ima Parkinsonovu bolest u ranoj fazi.

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Neki izvori kažu da se podvrgao lečenju raka za vreme sukoba u Ukrajini.

Međutim, Kremlj negira navode o lošem zdravstvenom stanju i kaže da je Putin snažnog zdravlja. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nedavno je negirao da je Putin bolestan.

- Nastavljamo sa činjenicom da će se to dogoditi u doglednoj budućnosti - rekao je Peskov 3. juna.

Međutim, rekao je da to ipak neće biti ovog meseca.

- Sa tehničke i suštinske tačke gledišta, ovo je složen događaj. Rutinske pripreme su u toku. Ali to će ući u završnu fazu čim se odrede rokovi - rekao je Peskov.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    9. jun 2022 | 22:45

    Opet zapadni fasisti ne mogu mu nista samo laju, ziv nam bio brate Putine

  • Lasta

    9. jun 2022 | 22:47

    Ma putin je umro pre 2 godine po vama😂

  • Darko

    9. jun 2022 | 22:55

    Evo ceo dan ga smotrim na tv razgovara sa Ljudima Zdrav ko Mladic molimo da ne sirite Laz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA