Lidija nije jedina Srpkinja ubijena u Vićenci: Tanji je bivši muž presudio nasred ulice, pa pucao u sebe

Masakru nevinih u regionu Vićence juče su dodata još dva života - ubistvima Lidije i Gabrijele broj ubijenih žena porastao je na 10. Uglavnom su to bile mlade ili žene u srednjim godinama

  • 0
Tanja Dugalić, Lidija Miljković Foto: ilgiornaledivicenza.it, Facebook

U italijanskoj Vićenci i dalje vlada šok nakon brutalnog dvostrukog ubistva i samoubistva, do kojih je došlo juče. Zoran Vasiljević je, prema rekonstrukciji događaja, prvo upucao bivšu devojku Gabrijelu Serano, iako se u početku verovalo da je ona njegova druga žrtva. Nakon toga je sa njenim telom u kolima otišao do Vićence, napravio zasedu bivšoj ženi Lidiji Miljković, poreklom iz Srbije, a onda izvršio samoubistvo. Ovo, nažalost, nije izolovan slučaj u kojem je žene ubio muškarac - otac njihove dece, neko koga su nekad volele i kojem su verovale.

U okrugu Vićence od 2018. godine do srede ubijeno je osam žena - Lejla, Tanja, Ana Filomena, Marijana, Dorima, Rita, Aleksandra, Đulija - sve su one žrtve femicida.

Masakru nevinih juče su dodata još dva života - ubistvima Lidije i Gabrijele broj ubijenih žena porastao je na 10. Uglavnom su to bile mlade ili žene u srednjim godinama.

Italijanski mediji podsećaju na sve žrtve femicida u proteklih pet godina, čije su fotografije i tužne sudbine ispunjavale medijske natpise.

Među njima je još jedna Srpkinja, prenosi ilgiornaledivicenza.it.

Zoran ubio ženu, pa je hteo da otme ćerku, a onda je presudio sebi

Tanju Dugalić (33) iz Srbije, koja je radila u Orđanu, 7. septembra 2018. godine ubio je bivši suprug Zoran Lukijanović, nakon što je pobegao iz kućnog pritvora.

Policija je pokrenula potragu za ubicom, koji je zatim izvršio samoubistvo.

Tanja Dugalić Foto: ilgiornaledivicenza.it

Majka Tanje Dugalić (33), koju je u Vićenci suprug ubio nasred ulice, ispričala je tada policiji da ih je Zoran godinama terorisao i da se Tanja bojala za svoj život, preneli su italijanski mediji.

- Godinama je taj čovek terorisao moju porodicu. Moja ćerka se plašila da će je pre ili kasnije ubiti. Ništa nije moglo da ga zaustavi. Hteo je i da otme svoju ćerku, ali, srećom, nisam mu otvorila vrata - rekla je ona 2018. godine.

Stravičan zločin dogodio se nešto pre osam sati, u industrijskoj zoni naselja u okrugu Vićenca, nadomak firme u kojoj je Tanja radila.

Prema jednoj verziji događaja, Zoran je uspeo da je namami u vozilo, da bi u jednom trenutku iz njega izašao, prišao Tanji i pucao u nju. Prema drugoj verziji, sreli su se na ulici, a on ju je ubio dok je pokušavala da pobegne od njega i uđe u kola. Navodno su se posvađali, nakon čega joj je Zoran dva puta pucao u grudi i jednom u glavu. Potom je pobegao sa lica mesta.

Policija i Hitna pomoć došle su po pozivu radnika iz obližnje fabrike, koji je čuo hice. Uprkos naporima lekara, Tanji nije bilo spasa, preminula je tokom reanimacije.

U međuvremenu, kako pišu italijanski mediji, Zoran se vratio do stana u Orđanu, kako bi se pozdravio sa njihovom četvorogodišnjom ćerkom, koju je čuvala majka ubijene žene. Zvonio je, ali mu tašta nije otvorila vrata.

Tanja Dugalić i Zoran Lukijanović Printskrin: Youtube

Potom je pobegao u sivom "pasatu", navodno Tanjinom, da bi ga, posle nekoliko sati, saobraćajna policija presrela na auto-putu ka Veneciji. Kada je ugledao organe reda, muškarac je izvadio poluautomatski pištolj kalibra 7,65 mm, kojim je prethodno pucao u suprugu. Opalio je dva hica u vazduh, s namerom da uplaši policajce, da bi, odmah zatim, cev stavio u usta i povukao oroz.

Lukijanović je potom prebačen helikopterom u najbližu bolnicu i u teškom stanju smešten je na odeljenje intenzivne nege. Posle nekoliko sati, lekari su i zvanično proglasili smrt.

Inače, Lukijanović je od ranije bio poznat policiji zbog nekoliko napada na suprugu, a u julu je dobio i sudsku zabranu da prilazi njoj i porodičnoj kući u Orđanu, gde je Tanja ostala da živi sa ćerkom. Lukijanović nije poštovao sudsku odluku, ni posle izricanja zabrane, a ni kobnog dana kada je ubio suprugu.

U septembru prošle godine Vićencu su posebno potresla ubistva dve mlade devojke, zbog čega su i marširali ulicama.

Ritu Amenze je upucao suprug dok je išla na posao, a Aleksandri Zorzin presudio je prijatelj čuvar, koji je izvršio samoubistvo nakon što je pobegao kolima.

Femicid je vrh ledenog brega fenomena, nasilja nad ženama, koji beleži impresivne brojke. Mediji prenose da je, prema podacima karabinjera, u poslednjih 16 meseci u proseku dva puta dnevno dobijaju prijave nasilja ili zlostavljanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA