≫ 

Dečak igrao "izazov zamračenja", završio u komi: Držao dah dok se nije onesvetio, lekari mu se bore za život

Arči je uveden u indukovanu komu, nakon što ga je majka 7. aprila pronašla onesvešćenog u njegovom domu u Sautendu u Eseksu

  • 1
Archie Battersbee majka Hollie Dance Foto: Profimedia/PA Images /Alamy/James Manning

Majka čiji se sin star 12 godina bori za život nakon što je učestvovao u opasnom onlajn izazovu, pokušava na sve načine da mu spase život. 

Porodica Arčija Batersbija strahuje da je školarac učestvovao u "izazovu zamračenja". On je već osam nedelja u indukovanoj komi, a lekari kažu da je postoje velike šanse da on ne preživi.

Lekari savetuju roditelje da prekinu lečenje dečaka, međutim roditelji Holi i Pil odbijaju da ga isključe sa aparata koji ga drže u životu. 

Sada se život dečaka nalazi u rukama Višeg suda koji treba da odluči o sudbini mladića u narednih nekoliko dana.

Arči je uveden u indukovanu komu, nakon što ga je majka 7. aprila pronašla onesvešćenog u njegovom domu u Sautendu u Eseksu.

Advokati koji zastupaju Kraljevsku londonsku bolnicu, u kojoj se dečak nalazi, zatražili su od suda da donese odluku koja je u najboljem interesu za dečaka.

Kažu da je tinejdžer doživeo moždanu smrt i da ga treba isključiti sa aparata. 

Ali Viši sud je ove nedelje čuo da se Arčijeva porodica moli za čudo, kao i da njegovo srce još uvek kuca i da bi trebalo da nastavi sa lečenjem.

Archie Battersbee Foto: Profimedia/PA Images / Alamy

U ekskluzivnom intervjuu uoči presude koja će biti doneta u ponedeljak, njegova majka je rekla da je cela situacija poražavajuća.

- Potpuni stranci donose odluku o tome da li će moj sin živeti ili umreti. Tako mi je teško kao majci. Dvanaest godina sam ga odgajala, ali sada kada je završio u bolnici, više nemam pravo da odlučujem, to je zaista grozno- rekla je njegova majka, prenosi Mirror.

Ona se zatim osvrnula na situaciju sa korona virusom, rekavši da su neki ljudi bili u komi na respiratorima više od tri meseca, duže nego što je Arči.

- Ovo je moje dete. Morala sam da postanem medicinska sestra preko noći da bih razumela šta se dešava Arčiju. Mog sina treba tretirati kao živog pacijenta dok se ne dokaže da nije - kaže Holi.

Holi, koja ima još dvoje dece, Toma (22) i Loren (20), takođe je uputila upozorenje drugim roditeljima o jezivom i opasnom trendu na društvenim mrežama.

Ovaj izazov poznat pod imenom "izazov zamračenja" zahteva od dece da zadrže dah sve dok se ne onesveste. 

Arčijeva porodica veruje da su najmanje 82 smrtna slučaja povezana sa ovim izazovom, a na stotine njih završilo je sa oštećenjem leve strane mozga otkako je ovaj izazov počeo pre 14 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA