Kako je Zlatan namamio bivšu devojku, pa ubio nju i Lidiju: "Potreban mi je tvoj auto"

Italijanska policija fokusira se na tajming tragedije koja se dogodila u sredu ujutru u Vićenci

  • 3
Lidija Miljković, Zlatan Vasiljević i Gabriela Serrano Foto: Facebook, ilgiornaledivicenza.it

Srpkinja Lidija Miljković i Gabrijela Serano, poreklom iz Venecuele, ubijene su u sredu ujutru u Vićenci. Njima je presudio bivši muž i dečko Zlatan Vasiljević, poreklom iz Bosne, a italijanska policija sada se fokusira na tajming ove tragedije.

Ono što istražitelji pokušavaju da otkriju jeste zašto je Gabrijela Serano, koja je bila nekoliko meseci u vezi sa Vasiljevićem pre nego što ga je ostavila u martu, bila sa njim u kolima.

Ona se navodno u martu vratila bivšem mužu i zamolila ga za pomoć jer se plašila da će je Zoran povrediti.

- To je najavljena egzekucija. I ja sam razgovarao sa Zlatanom i rekao mu da ostavi Gabrijelu na miru - rekao je bivši Gabrijelin muž Alehandro Naja.

Istraga se sada fokusira na tajming akcije, kako bi utvrdila da li je Gabrijela ubijena pre ili posle Lidije. Postavlja se pitanje šta je Gabrijelu sprečilo da reaguje ako je videla da je Zoran ubio bivšu suprugu, ili je ipak ona njegova prva žrtva.

Prva teorija jeste da je ubica namamio Gabrijelu u zamku pod izgovorom da mu treba prevoz i automobil - mazda koja je bila registrovana na ime njenog bivšeg muža Alehandra Naje.

Kako piše La Repubblica, Vasiljeviću je bila oduzeta dozvola zbog vožnje u pijanom stanju. Sumnja se da je Zlatan ubedio Gabrijelu da mu se pridruži u njegovom domu, a plan bekstva koji je navodno skovao podrazumevao je i vozača sa dozvolom.

- Možda je morao da je ubije odmah, kako bi olakšao zasedu za svoju bivšu ženu. Ili odmah potom, da neutrališe njenu reakciju, ili da je eliminiše kao svedoka - kaže komesar Paolo Sartori.

Ono što je sigurno jeste da je Gabrijela ubijena metkom koji je ušao u desnu slepoočnicu i pronađena pognuta iza vozačevog sedišta, a pored nje je bio njen ubica, koji je nakon toga izvršio samoubistvo.

Ovo je nateralo istražitelje da istraže drugu hipotezu, o ubistvu na obilaznici, gde je Vasiljević stao znajući da ga jure.

Odatle je, u 10:15 sati, bacio ručnu bombu na auto-put i jednu na nasip A4. Vrativši se u auto, u kojem je bila ubijena Gabrijela, izvršio je samoubistvo.

Drugi aspekt istrage fokusira se na oružje koje je ubica imao. Vasiljević je sa sobom imao dva pištolja kalibra 22, metke i tri ručne bombe. Oružje je proizvedeno u bivšoj Jugoslaviji, gde ga je ubica možda nabavio. Tužioci, međutim, ne isključuju saučesništvo u Venetu i istražuju tajni šverc ovog oružja na severoistoku Italije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    11. jun 2022 | 10:39

    Sad se policija fokusira na slučaj!!Kasno je sada bilo šta raditi.Dve žene,majke više nema.Cetvoro dece nemaju majku zbog čega?

  • A

    11. jun 2022 | 09:31

    možda su svi zrtve!?

  • Skdl

    11. jun 2022 | 09:39

    Obe su mu bile bivse i dosle su zajedno!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA