≫ 

Bivši komandant puka Azov: Tela desetine Ukrajinaca poginulih u Azovstalu nisu izvučena

On je rekao da je, prema uslovima nedavne razmene, oko 220 tela ubijenih u "Azovstalu" već poslato u Kijev, ali "isto toliko tela još je ostalo u Mariupolju"

  • 1
Ukrajina rat u Ukrajini, Rusija Foto: Tanjug/AP

Tela desetina ukrajinskih boraca, poginulih tokom opsade čeličane "Azovstal" u gradu Mariupolju, još čekaju na izvlačenje, izjavio je danas bivši komandant ukrajinskog puka Nacionalne garde "Azov" Maksim Zorin.

On je rekao da je, prema uslovima nedavne razmene, oko 220 tela ubijenih u "Azovstalu" već poslato u Kijev, ali "isto toliko tela još je ostalo u Mariupolju", prenosi agencija Rojters.

- Nastavljaju se razgovori o daljoj razmeni, kako bi se sva tela vratila kući. Apsolutno sva tela moraju da budu vraćena i to je nešto na čemu ćemo raditi - kazao je Zorin u video snimku objavljenom na svom Telegram kanalu.

Naveo je da je trećina poginulih pripadnika bataljona "Azov", dok su ostali pripadnici granične patrole i mornarice, kao i policije.

- Pošto je većina tela bila u užasnom stanju, biće potrebno mnogo vremena da se svaka osoba lično identifikuje - poručio je Zorin.

Dodao je da će DNK testiranje, uniforme i oznake vojnika da se koriste za identifikaciju.

Stotine ukrajinskih vojnika sakrivenih u čeličani "Azovstal" privedeno je u ruske pritvore sredinom maja, ali mnogi su ubijeni tokom ruskih napada na fabriku i grad Mariupolj, podseća britanska agencija.

Video: Ukrajinski vojnici evakuisani iz Azovstala: Autobusima sprovedeni u grad blizu Donjecka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko

    12. jun 2022 | 16:21

    bezanija kod nato fasista hocete sa silom da ratujete do poslednjeg ukrajica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA