≫ 

Marina će uskoro roditi 10. dete, najstariji sin (20) se bori kod Harkova: Tamo je ostala bez muža

Marinin muž je poginuo u sukobu, a sada se njen najstariji sin bori na istoj liniji fronta

  • 7

Marina Berlizova, koja ima devetoro dece, za nekoliko nedelja postaće majka 10. deteta. Ona je udovica - njen muž Jurij je ubijen u blizini Harkova 24. februara, prvog dana sukoba u Ukrajini.

- Moj muž je bio vojnik. U slobodno vreme smo uvek išli na reku na roštilj, u zoološki vrt, svuda sa našom decom. Vreme smo provodili kao porodica, znate, dobro smo živeli. Sada nema porodice - rekla je.

Njena tuga je trenutna i nekontrolisana. Između rečenica jeca i redovno baca pogled na fotografiju svog muža u vojnoj uniformi, kao da od njega traži utehu i podršku.

- Bio je dobar čovek, bio je ljubazan, odgovoran. Bio je sportski instruktor u brigadi, išli su na takmičenja. Voleo je da peva i svira gitaru. I to je sve, njegov život se završio. Imali smo planove za nas dvoje i sada sam sama - ispričala je Marina za Sky News.

Ona dodaje da su svi ponosni na njega, ali da im to neizmernu tugu ne olakšava.

- Kome treba ovaj rat? Koliko je dece poginulo? Porodice su uništene - rekla je.

Tek nedavno je saznala da joj je muž mrtav. Nisu imali vesti od njega 77 dana.

- Nije stigao ni da nas izvede iz grada. Rekao je: "Izvešću vas, pa ću u rat". On je u našem poslednjem razgovoru rekao: "Vratiću se kad se rat završi". Još čekamo… - ispričala je Marina.

Njen najstariji sin se sada bori na istoj liniji fronta na kojoj je poginuo njen muž.

- Ima samo 20 godina, još ništa ne zna, još je dete. Jako se plašim za njega. Pokušala sam da ga izvučem iz vojske zbog ove situacije, da nam pomogne kod kuće, ali to nije moguće. Ne mogu ni da ga pozovem da vidim kako je. Kako se ovo može izdržati? Teško je. Samo živiš i veruješ da će uskoro biti kraj - rekla je.

Marina je rekla kako plače nasamo, a ne pred decom, da ih ne bi uznemirila i da od brige tri meseca nije spavala.

- Gde ćemo dalje ako iznenada dođu ovde? Koliko ćemo još bežati? Kuda ćemo dalje? - pita se Marina.

To je zastrašujuća dilema sa kojom se mnoge porodice ovde suočavaju.

Jurij je sahranjen u blizini, u selu u kojem je odrastao.

Njegov grob je prepun cveća i sa fotografijom na kojoj ponosno pozira u uniformi. To je poslednje počivalište starijeg narednika Jurija Berlizova: vojnika, muža, oca... Jedan od prvih koji su ubijeni u ovom užasnom sukobu.

Video: Ukrajinski vojnici evakuisani iz Azovstala: Autobusima sprovedeni u grad blizu Donjecka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    14. jun 2022 | 06:54

    Trebali ste smeniti onog malig hitlera Zelenskog i najuriti fasisticki Azov koji vas je uvukao u sukob sa Rusijom zbog americkih interesa.....sta vam je to trebalo....da li sada vidite jasnije ko vas je uvukao u sukob....pobunite se ....borite se za svoju decu a ne za americke interese

  • Mirko

    14. jun 2022 | 06:32

    Nepotreban rat motivisan mrznjom Ukrajinskog predsednika doprineo je stradanju istog naroda samo zbog mrznje prema Rusima. Sta znaci zabraniti skole na Ruskom jeziku ,ubistva samo zato sto si Rus,zrtvovanje mirnih gradjana da ucestvuju mladi i naivni i neobuceni u bratoubilackom ratu. Zelim vam gospodjo povratak 20 to gidisnjeg sina sto pre kuci da uziva sa svojom mnogobrojnom porodicom u velikoj zemlji i na pola podeljenoj i dalje je celika i dalje je isti narod koji gde Se nece radjati Rusofobija.ZAUSTAVITE RAT

  • Tuzna sudbina

    14. jun 2022 | 06:53

    Neko Ide po sili u rat neko dobrovoljno, tako je u ratu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA