≫ 

Zaharova: Smrtne kazne su jasan primer svim plaćenicima

Dva Britanca i jednog Marokanca, koji su se borili na ukrajinskoj strani, sud DNR-a osudio je na smrt pod optužbom da su plaćenici

  • 8
Maria Zakharova, Marija Zaharova

Foto: Tanjug/AP

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je danas da su smrtne kazne izrečene stranim borcima u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) "jasan primer drugim plaćenicima koji se bore za Ukrajinu".

- Ovako oštra kazna izgleda kao jasan primer za sve druge plaćenike koji se bore na strani ukrajinskih neonacista ili samo nameravaju da im se pridruže, jer je reč o zločinu nad mirnim stanovništvom Donbasa - naglasila je Zaharova, prenosi TASS.

Dva Britanca i jednog Marokanca, koji su se borili na ukrajinskoj strani, sud DNR-a osudio je na smrt pod optužbom da su plaćenici, prenosi Rojters.

Britanska agencija dodaje da zapadni zvaničnici tvrde da ove ljude treba tretirati kao regularne vojnike zarobljene u ratu i da stoga imaju pravo na zaštitu prema Ženevskim konvencijama.

Video: Putin obilazi ranjenike: Predsednik Rusije se pojavio u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA